Ga naar Content

Huurders mogen drie maanden langer blijven op Rijsenhoutse camping

Een paar maanden respijt voor de huurders op de Rijsenhoutse camping De Westeinder die moeten vertrekken van de nieuwe eigenaar: ze hoeven niet per oktober weg, maar pas vanaf januari. Dat betekent dat ze drie maanden langer de tijd hebben om hun spullen te pakken. 

Bij de receptie staat inmiddels een paal, behangen met beveiligingscamera's - Foto: NH/Thijs-Jan van Aalst

Deze week hebben de huurders op De Westeinder een brief ontvangen waarin de nieuwe eigenaar, Kleen Estate, de nieuwe datum noemt. "Coulancehalve hebben wij echter besloten de datum van beëindiging van de huurovereenkomst op te schuiven naar 1 januari 2025", is erin te lezen. Eerder wilde de nieuwe eigenaar dat de huurders per 1 oktober vertrokken zouden zijn vanwege 'grootschalige herstructurering en herontwikkeling' van de camping. 

Kleen Estate, een verhuurder van vakantiewoningen, bouwde op andere campings al luxe chalets, nadat de permanente bewoners moesten vertrekken. Dat lijkt ook het plan op de Rijsenhoutse camping waar zo'n 125 mensen permanent wonen. 

Dubbel gevoel 

Stichting Belangen camping De Westeinder komt op voor de huurders op het terrein en is niet erg onder de indruk van de brief. "Het is een beetje gemengd natuurlijk. Aan de ene kant kwam 1 oktober al dicht bij, aan de andere kant zijn we naar de rechter gestapt vanwege onrechtmatige opzegging", laat een van de bewoners, die het woord voert namens de stichting, weten. 

"Het geeft wel een beetje rust, omdat de zaak dan wel voor is geweest." Tegelijkertijd maakt het volgens haar niet uit welke datum er in de brief staat, omdat de opzegging volgens hun advocaat niet door kan gaan zolang de procedure loopt. 

Vergoeding

In de brief wordt de huurders vertelt dat ze zes weken hebben om in te stemmen met de nieuwe datum. De bewoner verwacht niet dat er veel huurders akkoord zullen gaan. "Tenzij ze echt weg willen. Ik denk dat de meeste mensen niet zullen reageren." Dat laatste wordt ook aangeraden door de stichting. Wat Kleen Estate gaat doen als er niet wordt gereageerd, staat niet in de brief en is ook bij de stichting niet duidelijk. 

Lees ook

Kleen Estate rept in de brief over een mogelijke eenmalige vergoeding voor vertrekkende huurders. Die zouden ze onder bepaalde voorwaarden krijgen. Daarvoor moeten huurders binnen twee weken reageren en vertellen waarom ze daar aanspraak op zouden maken.

"Wij weten niet over wat voor vergoeding dat zou gaan", legt de bewoner uit. "Maar het lijkt erop dat ze graag individueel in gesprek gaan om mensen over te halen. Wij willen liever een bijeenkomst, maar dat willen ze niet. Ons advies is ook om hier niet op in te gaan."

"Ik ben er 95 procent van overtuigd dat de huuropzegging uiteindelijk niet doorgaat"

Woordvoerder Stichting belangen camping De Westeinder

De brief heeft niet voor veel opluchting gezorgd op de camping. "De mensen zijn er gelaten onder", zegt de bewoner. "We zijn eigenlijk aan het wachten op de uitkomst van de procedure." 

De stichting is hoopvol over de gang naar de rechter: "We hebben de dagvaarding ingediend met alle redenen waarom dit niet zomaar kan. Ik ben er 95 procent van overtuigd dat de huuropzegging uiteindelijk niet doorgaat."

Kleen Estate bevestigt aan NH dat de brieven zijn verstuurd, maar kan ons op dit moment niet te woord staan. De naam van de bewoner is bekend bij de redactie.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]