Ga naar Content

Massale vechtpartij in Beverwijk, man (21) aangehouden na kopschop geboeide arrestant

Na afloop van het stadsfeest Beverwijk is vannacht een massale vechtpartij tussen 50 tot 60 mensen uitgebroken. Dat gebeurde ter hoogte van café De Koningen aan de Koningstraat. Een 21-jarige Heemskerker is aangehouden omdat hij iemand tegen het hoofd schopte, terwijl diegene geboeid op de grond lag.

Foto: Stadsfeest Beverwijk loopt uit de hand - Foto: VLN Nieuws

Na de uitloop van het stadsfeest Beverwijk braken de gevechten uit. Die liepen flink uit de hand.

"De beveiliging van de horeca daar hebben mensen verwijderd toen ze wangedrag constateerden", vertelt een woordvoerder van de politie tegen NH.

"Dat ging niet zonder slag of stoot, waardoor de gemeentelijke handhaving erbij werd betrokken, zij hebben op hun beurt onze hulp ingeroepen."

Schop tegen het hoofd

De groep bleef zich misdragen en een aantal mensen werd daarom geboeid. Daar hield de onrust niet op. "Een verdachte vond het nodig om een arrestant die op de grond lag met handboeien om voor z'n hoofd te schoppen", vertelt de politiewoordvoerder.

De politie vormde bij aankomst een linie en heeft 'de straten schoongeveegd en de meute op afstand gehouden en verdreven'. Hierbij zijn een aantal tikken met politiestokken uitgedeeld. Ook werden politiehonden ingezet.

Tekst gaat door onder de foto.

Vechtpartij na Stadsfeest Beverwijk - Foto: VLN Nieuws

Hoewel de verwondingen van de arrestant die werd geschopt 'mee leken te vallen' volgens de woordvoerder, heeft het gebeuren wel impact gemaakt.

Penaltyschop

"Het is heel heftig als je het ziet", legt de woordvoerder uit. "Het letsel valt misschien mee, maar collega's schrokken zich rot. Het leek volgens hen op een penaltyschop."

In totaal zijn vijf bekeuringen uitgedeeld. De 21-jarige Heemskerker is aangehouden en zit nog vast. Hoe de vechtpartij is ontstaan is nog onbekend. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]