Ga naar Content

Superspits Vangelis Pavlidis verlaat AZ definitief voor Benfica

AZ moet het komend seizoen doen zonder Vangelis Pavlidis. De topscorer van het afgelopen seizoen vertrekt naar de Portugese topclub Benfica, zo melden beide clubs. Naar verluidt ontvangen de Alkmaarders zo'n 20 miljoen euro voor de Griekse spits.

Vangelis Pavlidis schreeuwt het uit na zijn doelpunt - Foto: Orange Pictures

De transfer van Pavlidis hing al enige tijd in de lucht. In de winterstop leek een vertrek naar het Duitse VfB Stuttgart al aanstaande, maar hij maakte het seizoen in Alkmaar af. In het afgelopen voetbaljaar maakte hij liefst 28 doelpunten. Daarmee kroonde hij zich tot topscorer van de eredivisie.

"Ik wil de club en mijn teamgenoten heel erg bedanken, voor de mogelijkheid om herinneringen voor het leven te maken en de kans om op Europees niveau te hebben gespeeld. Ook ben ik de supporters dankbaar, die mij echte liefde hebben getoond. Elke keer bezorgden zij mij kippenvel als ze in het stadion mijn naam riepen", zegt Pavlidis op de website van AZ.

"De voetbalwereld gaat de komende jaren nog veel meer horen van Vangelis, daar zijn wij van overtuigd"

Max Huiberts, directeur voetbalzaken AZ

"Vangelis heeft de afgelopen jaren een bewonderenswaardige ontwikkeling doorgemaakt", zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ. "Na een korte gewenningsperiode heeft hij de afgelopen jaren heel veel impact gemaakt. Niet alleen met de vele doelpunten, maar ook als mens en professional. Met zijn mentaliteit, instelling en werklust kreeg hij zijn teamgenoten mee. Als topscorer van de eredivisie is dit zijn moment om zijn vleugels uit te slaan. De voetbalwereld gaat de komende jaren nog veel meer horen van Vangelis, daar zijn wij van overtuigd."

Doelpuntenmachine

Pavlidis kwam in 2021 over van Willem II.  In totaal speelde Pavlidis 137 wedstrijden voor AZ, waarin hij goed was voor 80 doelpunten en 27 assists. Bij Benfica tekent Pavlidis een contract voor vijf jaar. Hij gaat in Lissabon werken onder voormalig PSV-trainer Roger Schmidt. Ook oud-Feyenoorder Orkan Kokcü voetbalt bij Benfica.

Lees ook