Ga naar Content

Grootverdiener Luke le Roux vertrekt bij FC Volendam

Middenvelder Luke le Roux vertrekt bij FC Volendam. De 24-jarige international van Zuid-Afrika drukte zwaar op de begroting van FC Volendam en speelt komend seizoen bij het Zweedse IFK Värnemo.

Luke Le Roux (l) werkt de bal weg - Foto: PRO SHOTS / Ron Jonker

Met een salaris van naar verluidt vijf ton was de voetballer een behoorlijke kostenpost voor de Volendammers. Na de degradatie wilde de club hem dan ook graag kwijt. "Na de degradatie moeten we als club een flinke veer laten en om die reden zijn we in overleg getreden met Luke en zijn zaakwaarnemer. Wij zijn hen dankbaar voor hun coöperatieve houding in deze met een transfer naar Värnamo als resultaat. Ik denk een oplossing met alleen maar winnaars", aldus technisch directeur Patrick Busby.

Het huwelijk tussen FC Volendam en Le Roux was geen groot succes. De middenvelder speelde slechts één seizoen in het vissersdorp. Hierin kwam hij veertien keer binnen de lijnen en scoorde hij één keer.

Ibrahim el Kadiri 

Ook aanvaller Ibrahim el Kadiri is vertrokken bij FC Volendam. De 22-jarige El Kadiri heeft een contract voor twee seizoenen bij De Graafschap getekend. Vanaf 2019 speelde de aanvaller voor FC Volendam. Hij speelde in totaal 88 duels voor de Noord-Hollanders. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52