Ga naar Content

Familie geeft niet op: wat is er met zoon Sidney gebeurd?

De moeder van Sidney Lute uit Assendelft zoekt al acht jaar naar haar zoon, maar geeft tot de dag van vandaag niet op. Ze doet daarom opnieuw een oproep. Ditmaal bij de Peter R. de Vries Foundation: "Iedereen in de omgeving van Duitsland, Frankrijk of Zwitserland die iets heeft gezien van Sidney, laat het alsjeblieft weten."

Foto: Politie

Sidney Lute verdwijnt op 19-jarige leeftijd op reis. Er is eerst contact, maar summier. "Na zes weken kwamen onze berichten niet meer aan en begonnen wij ons echt zorgen te maken", vertelt Natasja, de moeder van Sidney. Ook neemt Sidney vanaf dat moment volgens de politie geen geld meer op.

"We moeten gewoon blijven zoeken tot hij gevonden wordt", zegt zij een paar jaar geleden in de documentaire 'Vermist, maar niet verloren' tegen studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In de documentaire gaat ze naar het gebied waar Sidney voor het laatst zou zijn geweest. 

Tekst gaat verder onder de video.

Studentenwerk: Vermist, maar niet verloren - NH Nieuws

Het is een groot raadsel waar Sidney is. De tips die tot nu binnen zijn gekomen heeft tot nu toe niet geleid tot de locatie van Sidney. Natasja heeft de hoop dat hij nog leeft niet opgegeven. "Het kan zijn dat hij ervoor heeft gekozen een zwervers bestaan te leiden", zegt Natasja eerder in de documentaire.

Met de oproep hoopt Natasja dat iemand die hem heeft gezien van zich laat horen. "Laat het alsjeblieft weten", zegt zij net met tranen in haar ogen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook