Ga naar Content

Joey Veerman niet in basis tegen Roemenië, toch vliegen 'zijn' tompoucen over de toonbank

Joey Veerman staat niet in de basisopstelling van Oranje tegen Roemenië. Die beslissing volgt na een tot nu toe teleurstellend EK voor de Volendammer. Toch vallen zijn dorpsgenoten hem niet af. "We blijven hem steunen, door dik en dun."

Joey Veerman verlaat balend het voetbalveld - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Veerman is bezig aan een moeizaam EK. De 25-jarige middenvelder werd vorige week na 35 minuten gewisseld in de wedstrijd tegen Oostenrijk (3-2 verlies), nadat hij veelvuldig balverlies leed. In de eerste wedstrijd tegen Polen startte hij nog wel, maar tegen Frankrijk moest hij vanaf de reservebank beginnen. 

En dat terwijl de Joey Veerman-koorts iedereen in het vissersdorp te pakken had. De straten hingen vol met vlaggetjes met 'Hup, Joey, Hup' en Bakkerij 2in1 lanceerde de Joey Veerman Dubbeldekker: een tompouce met de beeltenis van de voetballer. "We hebben ze nog steeds in de winkel en ze gaan nog steeds goed", vertelt Kees Smit van de bakkerij. 

Tekst loopt door onder de foto.

De Joey Veerman Dubbeldekker - Foto: Aangeleverde foto

De bakker zag ook dat zijn dorpsgenoot het moeilijk had tegen de Oostenrijkers. "Het is alleen een beetje lullig dat hij er dan uitgehaald wordt. Er konden er nog wel een paar gewisseld worden."

Dat Veerman nu in de achtste finale tegen Roemenië ook niet in de basis staat, had Smit wel zien aankomen. "We hopen dat hij vanavond bij een voorsprong nog tien minuutjes mee kan doen. Maar we steunen hem natuurlijk door dik en dun."

Opstelling Oranje

Vanavond om 18:00 uur speelt Oranje in de achtste finales van het EK tegen Roemenië. De opstelling van het Nederlands elftal: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons, Reijnders; Bergwijn, Memphis, Gakpo.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.