Ga naar Content

Steun uit hele land na verwoestende brand zorgboerderij: "Dat doet ons heel goed"

De familie Broersen van Zorgboerderij de Schermer probeert de draad weer op te pakken na de verwoestende brand. Twee weken geleden fikte de centrale schuur waarin het zorggedeelte van de boerderij zat helemaal af. De familie is ontroerd door de massale steun uit het hele land.

De familie Broersen wil hun zorgboederij opnieuw opbouwen - NH/Frank Veenhof

Op 17 juni rond 16.00 uur breekt er een grote brand uit in de schuur van de zorgboerderij in Schermerhorn. Er zijn gelukkig geen mensen of dieren aanwezig, maar de schuur is niet meer te redden.

Bijna 28 jaar geleden besluiten Julia en Michel Broersen om hun landbouwbedrijf te veranderen naar een zorgboerderij. "Alles in de landbouw moet altijd groter, dus we moesten of verdubbelen of iets anders verzinnen", vertelt Michel. "En Julia komt uit de zorg, dus eigenlijk konden we onze beroepen op de zorgboerderij fantastisch combineren."

Liefdevol thuis

Een aantal dagen per week komen gemiddeld tien cliënten per dag meedraaien op de zorgboerderij. Daarnaast zijn er ook nog vrijwilligers zoals Anja Rood die ook één dag per week komen helpen in Schermerhorn. "Het voelt voor iedereen als een gezellige familie hier", zegt Anja. "Voor cliënten is dit een geweldige omgeving waarin ze hun ei kwijt kunnen en dat moeten we zo snel mogelijk weer opbouwen."

Tekst gaat verder onder de foto.

Julia en Michel Broersen met rechts zoon Jasper en links deelnemer Teun Vroege bij de zorgboerderij - Foto: NH/Frank Veenhof

Maar voor de wederopbouw is uiteraard veel geld nodig. Aan het einde van deze week moet duidelijk worden wat de verzekeraar gaat uitkeren. "Dan weten we waar we aan toe zijn en kunnen we weer plannen maken", vertelt zoon Jasper Broersen.

Massale steun

Dochter Evelien en schoonzoon Thijs zijn een crowdfunding begonnen en met succes. Op het moment van schrijven is er al meer dan 21.000 euro opgehaald voor de zorgboerderij. "Daar word ik iedere keer weer emotioneel van", vertelt Michel. 

Ook Julia vindt alle steun overweldigend. "Dat doet ons heel goed en geeft vertrouwen om door te kunnen. We zijn ook nog niet klaar met deze boerderij."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]