Ga naar Content

Wie wordt de nieuwe eigenaar van het politiebureau Haarlem-Noord?

De veilingmeester heeft met de virtuele hamer geslagen: het is niet meer mogelijk om te bieden op het voormalige politiebureau op het Marnixplein in Haarlem-Noord. De veiling is ten einde. Het is nog niet duidelijk wie de nieuwe eigenaar van het gezichtsbepalende pand wordt.

Het voormalige politiebureau is inmiddels geveild - Foto: NH Media/Maikel Ineke

Het pand op de hoek van de Marnixstraat en de Van Zaanenlaan staat sinds mei dit jaar te koop. Omdat het eigendom is van Politie Nederland verloopt de verkoop via speciale regels. Zo wordt het pand geveild, online en openbaar. Op basis hiervan is na te gaan wat de hoogte van de biedingen is geweest.

Hoogste bod

Het hoogste bod op de online veiling is 1.450.000. Dat betekent nog niet dat het pand ook daadwerkelijk voor dit bedrag verkocht wordt, laat Wicher Nijenhuis van makelaarskantoor MVGM weten. “Er kunnen ook nog via de notaris biedingen zijn binnengekomen. Bovendien heeft de politie recht van beraad. Dat betekent dat zij de mogelijkheid heeft om te bepalen aan wie zij het pand gunnen."

Tekst loopt verder na de foto.

Huisartsen zetten hun zinnen op het bijna 100 jaar oude pand - Foto: NH Media/Maikel Ineke

De hoogte van de biedingen wordt beïnvloed door het bestemmingsplan. Dat schrijft voor dat het pand een maatschappelijke bestemming heeft. Dat betekent dat er bijvoorbeeld kinderopvang, een school of een huisartsenpost mag worden gevestigd. Luxe appartementen komen er niet. Wethouder Floor Roduner liet eerder aan de gemeenteraad weten niet mee te werken aan een wijziging van het bestemmingsplan.

Huisvesting voor huisartsen 

Huisartsen in Haarlem-Noord riepen de gemeente op om mee te werken aan de huisvesting van één of meer praktijken in het voormalige politiebureau. “Het probleem wordt steeds groter”, waarschuwde Piet Sippens, praktijkmanager van De Huisarts in Haarlem-Noord. “We zitten al vijf jaar in een tijdelijk onderkomen.” Nu laat Sippens weten: “Het is nog niet bekend wie het winnende bod heeft gedaan. Op dit moment is het voor ons afwachten.”

Uit eerdere antwoorden van de wethouder bleek dat de gemeente niet op de eerste rij zat om het pand te kopen. “We willen juist niet concurreren met huisartsen”, zei Roduner. Na beraad van zowel de notaris als Politie Nederland moet blijken of het de huisartsen is gelukt hun gewilde locatie te bemachtigen.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]