Ga naar Content

Doek valt definitief voor Co-Med: huisartsketen failliet verklaard

Huisartsenketen Co-Med, met vestigingen in Anna Paulowna en Breezand, is vrijdag failliet verklaard. De rechtbank in Maastricht kwam tot die beslissing op verzoek van Co-Med zelf. Zorgverzekeraars hadden de overeenkomsten met de keten opgezegd, waardoor er geen geld meer binnenkwam.

De huisartsenpraktijk van Co-Med in Breezand - Foto: NH / Jurgen van den Bos

De zorgverzekeraars stopten de samenwerking met Co-Med. De praktijken van de keten waren niet goed bereikbaar en daardoor ontstonden risico's voor de patiënten, zeiden de verzekeraars. De aangesloten patiënten konden tijdelijk terecht bij de onlinepraktijk Arene of bij andere huisartsen in hun regio. Co-Med heeft vervolgens alle praktijken gesloten.

Over Co-Med zijn al jaren veel klachten. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) stelde vorig jaar vast dat praktijken zo slecht bereikbaar en bezet waren, dat dit "een groot risico voor de patiëntveiligheid" opleverde. De inspectie wilde ingrijpen, maar werd teruggefloten door de rechter.

Achterstallig salaris

Ongeveer twintig mensen die tot voor kort voor Co-Med hadden gewerkt, hebben ook om het faillissement gevraagd, omdat zij zeggen dat ze nog wachten op achterstallig salaris. Het gaat bij elkaar om zo'n 400.000 euro dat nog niet is uitbetaald.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.