Ga naar Content

Gerelateerde videos

Samenvatting: FC Volendam komt op winderig sportpark niet tot scoren tegen Duisburg

FC Volendam heeft vandaag zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen afgewerkt. In het Gelderse Maurik werd het 0-0 tegen MSV Duisburg uit Duitsland.

FC Volendam - MSV Duisburg - Foto: NH Sport / Frank van der Meijden\

Het duel tegen Duisburg, dat uitkomt op het vierde niveau in Duitsland, was besloten en daarom was er geen publiek aanwezig. Wel was er behoorlijk veel wind op het sportpark en dit kwam het niveau niet ten goede. Beide ploegen konden moeilijk tot goedlopende aanvallen komen.

Milan de Haan had namens FC Volendam, dat de gehele wedstrijd in een 4-4-2 opstelling speelde, de grootste kans in de eerste helft. Het geplaatste schot van de Monnickendammer ging echter een halve meter naast.

Conditie op peil houden

In de tweede helft stonden er, met uitzondering van doelman Barry Lauwers, tien andere namen in het veld. Een van die namen was Marco Tol. De geboren Volendammer, die vorig jaar bij SC Cambuur onder contract stond, heeft nog geen nieuwe club en houdt zijn conditie op peil bij de ploeg van trainer Rick Kruys. 

Ook met Tol in de gelederen kwam FC Volendam dus niet tot scoren in het tweede bedrijf. Henk Veerman was bij zijn terugkeer in het oranje shirt naarstig op zoek naar een doelpunt, maar de spits blijft deze voorbereiding voorlopig op nul treffers staan. 

Bij FC Volendam kwamen Benaissa Benamar, Robert Mühren, Mika van der Horst en Bilal Ould-Chikh niet in actie. Het viertal kampt met blessures. De volgende oefenwedstrijd van FC Volendam is op vrijdag 12 juli. Dan wordt er in het eigen stadion gespeeld tegen de amateurs van vv Noordwijk. 

Bekijk bovenaan dit bericht een samenvatting van de wedstrijd. 

Opstelling FC Volendam eerste helft: Lauwers, Beukers, Amevor, Mbuyamba, Klomp; Nazih, W. Ould-Chikh, Antonioli, Twigt; De Haan, Hoeve

Opstelling FC Volendam tweede helft: Lauwers; Payne, Tol, Steur, Mau-Asam; Demircioglu, Plat, Van Driel, Oehlers; Veerman, Blommestijn 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52