Ga naar Content

Lerares Arwen dolblij met triceratops in Haarlem: "Wil haar wel elke dag uitlaten"

Lerares Arwen Scholten voelt zich als een kind in een snoepwinkel sinds ze in de Stadsbibilotheek Haarlem mag vertellen over het enorme dinosaurusskelet dat daar wordt tentoongesteld. ''Ik ben een enorme dino-fan. Het liefst zou ik deze mee naar huis nemen.''  

Arwen heeft het over de gehoornde triceratops die hier vorige week zorgvuldig in elkaar is gezet en dé trekpleister van het zomerseizoen lijkt te gaan worden. Belangstellenden moeten vandaag in de rij aansluiten. Binnen worden ze opgevangen door Arwen. Ze staat te popelen als de zoveelste groep van de dag zich meldt. 

Ze heeft een drukke baan als leraar Engels en besteedt daarnaast veel tijd aan haar functie als volksvertegenwoordiger: Scholten is raadslid voor JouwHaarlem. Maar toen ze hoorde dat de Stadsbibiotheek vrijwillige rondleiders zocht, was ze er razendsnel bij. Al sinds haar zevende is ze dino-fan. 

Tekst gaat verder onder de reportage van Arwen en de triceratops

Triceratops - NH Nieuws

Ze vertelt de belangstellenden vol vuur over de in 2013 door Naturalis gevonden skeletten van een kudde triceratopsen in de Verenigde Staten. Ze zijn in de herfst als geheel te zien bij Naturalis in Leiden, maar doen eerst afzonderlijk natuurhistorische musea in Leeuwarden, Delft, Maastricht en Tilburg aan. En dus de bibliotheek in Haarlem.

'Machtig' vindt Arwen het dat ze bezoekers mag vertellen over dit tientallen miljoenen jaren oude dier en vragen mag beantwoorden van kinderen. ''Als je weet hoe groot mijn passie is voor de triceratops, begrijp je hoe mooi ik dit werk vind.'' 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]