Ga naar Content

Bus vol feestende Oranjefans vanuit Waarland naar Dortmund: "Maak je nooit meer mee"

Een bus vol Waarlanders is vanmorgen vroeg vertrokken naar Dortmund. Daar kijken ze de wedstrijd Nederland-Engeland op in een Oranje Fanzone en dat belooft één groot feest te worden. "Het is natuurlijk een hele mooie beleving."

Bus vol Oranjefans vertrekt vanuit Waarland naar Dortmund - NH Nieuws

Het idee om naar Dortmund af te reizen ontstond na de wedstrijd tegen Roemenië afgelopen week. "Dan gaan we een bus regelen", zei organisator Rene Stoop meteen. En met succes, want vanochtend om half tien stond er een bus klaar om de 58 supporters naar Dortmund te brengen. 

Het grote feest begint die ochtend ook al gelijk, dankzij een grote box waar het nummer 'Viva Hollandia' van Wolter Kroes op wordt afgespeeld. Er is ook koffie en wat lekkers, maar ook koelboxen vol alcoholische versnaperingen voor onderweg.

Na een rit van ruim drie uur komen de feestgangers in Dortmund aan. "Dit maak je nooit meer mee, zo dichtbij", vertelt Sam 's ochtends tegen NH.  

Winst

Als het aan de Waarlanders ligt, wordt vandaag een geweldige dag en gaat Nederland ook winnen. "Het zal moeilijk worden, maar de bal is rond. Ik hoop dat ze met 1-0 winnen", vertelt de fanatieke Klaas uit Waarland. 

Lees ook