Ga naar Content

Leerlingen proeven alvast de sfeer in splinternieuwe school in Wieringerwerf

Nog even en dan sluiten de oude scholen Het Baken, De Triangel en Don Bosco in Wieringerwerf voor goed de deuren. Tientallen jaren en vele generaties na hun opening, hebben ze hun beste tijd gehad. De scholen hebben daarom de handen ineen geslagen en een compleet nieuwe school gebouwd. Deze dagen, vlak voor de vakantie, kunnen ze er alvast even een kijkje nemen.

Leerlingen Wieringerwerf snuiven alvast de sfeer in nieuwe school Campus de Terp - NH Nieuws

Er wordt nog her en der gewerkt op het terrein Campus de Terp als in de verte de eerste leerlingen richting de nieuwe school komen aangelopen. Nog een week krijgen ze les op hun oude scholen, maar dan is het gebeurd. Om alvast een beetje gevoel te krijgen voor het nieuwe schooljaar mogen ze even rondneuzen in het hagelnieuwe gebouw. "We hebben tot nu toe alleen foto's gezien en een filmpje. Ik vind het heel spannend", zegt een meisje uit groep 7.

Alles is gloednieuw en staat er pico bello bij. Ook de leraren staan te popelen om er aan de slag te gaan. Leerkracht Margareth Voogel van de Don Bosco heeft er zin in. "Ik heb 37 jaar les gegeven op de Don Bosco. Sterker nog: ik heb er als kind ook op school gezeten. Ik heb er echt mooie herinneringen aan. Het paadje naar school kan ik dromen. Maar waar de ene deur dicht gaat, gaat een ander weer open hoor!"

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: NH Media

Ondertussen dwalen de eerste groepen door de school. Ze komen langs de keuken en een gemeenschappelijke ruimte waar ze op bureaufietsen hun energie kwijt kunnen terwijl ze aan het werk zijn. Groep 7 heeft zich inmiddels genesteld in de ruimte die hun klas gaat worden. "Ik vind het heel mooi, ik heb er gewoon geen woorden voor", zegt één van de leerlingen.

Ook juf Margareth Voogel is blij dat het gebouw nu klaar is voor gebruik. Eerst nog even vakantie natuurlijk, maar dan kunnen ze los. "Ik vind het echt geweldig mooi. Alles ruikt nog nieuw en is schoon. Mooie kleuren en een vriendelijke uitstraling. Ja, ik word hier echt heel gelukkig van!"

Lees ook