Ga naar Content

Gevluchte handbaltrainer die 6 meisjes misbruikte, opgepakt op Schiphol

De Alkmaarse handbaltrainer O.F. (75) is afgelopen woensdag aangehouden op Schiphol door de Koninklijke Marechaussee. Dat verklaart het Openbaar Ministerie (OM). Nadat hij in cassatie ging tegen zijn veroordeling afgelopen februari, zou hij volgens bronnen naar zijn thuisland Tunesië zijn gevlucht.

Foto: Adobe Stock/Aangeleverd kunstwerk van slachtoffer over misbruik

De coach werd in februari 2021 gearresteerd voor het seksueel misbruiken van zes van zijn pupillen. Aan de meisjes, tussen de 11 en 15 jaar, gaf hij jarenlang privétraining. "Ik zag hem als mijn voorbeeld, ik wilde hem zijn, mijn ouders vertrouwden hem," verklaarde een van de slachtoffers tijdens de rechtszaak twee jaar geleden. De rechter veroordeelde hem tot vier jaar celstraf, waarvan één voorwaardelijk. Hoewel bij schuld bekende, ging hij tegen die uitspraak in beroep.

O.F. werd afgelopen februari ook schuldig bevonden door het gerechtshof van Amsterdam. Hij kreeg dezelfde straf opgelegd. Ook moet hij de slachtoffers duizenden euro's aan schadevergoeding betalen.

Niemand thuis

Opnieuw kon de handbaltrainer zich niet in zijn straf berusten, en ging in cassatie bij de Hoge Raad. Dat proces mocht hij niet langer in vrijheid afwachten. Hij moest zich melden, maar deed dat niet. Als de politie later bij hem op de stoep staat met een aanhoudingsbevel, is er niemand thuis.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Een andere tekening van één van de slachtoffers - Foto: Aangeleverd via slachtoffer

O.F. blijkt ongezien naar het buitenland te zijn gevlucht. Hij zou zich bij familie verschuilen in Tunesië, melden anonieme bronnen tegen NH.

'Geld raakte op'

Dat hij besloot terug te keren, heeft volgens een van de bronnen een simpele verklaring: het geld raakte op. "Hij had geen uitkering meer en het geld dat hij had meegenomen, werd steeds minder. Hij is naar Parijs vertrokken en is uiteindelijk aangehouden", aldus de bron. 

Op Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee hem "na een verblijf in het buitenland" aangehouden, bevestigt ook het OM. Hij zit nu in voorlopige hechtenis tot de Hoge Raad zijn zaak heeft behandeld. "De zaak bevindt zich in de administratieve voorfase, er is nog geen datum bekend", aldus een woordvoerder van de Hoge Raad.

Lees ook