Ga naar Content

Explosie nummer drie bij woning Uithoorn: vlammenzee bij voordeur terwijl gezin ligt te slapen

Voor de derde keer dit jaar is er een explosief afgegaan bij dezelfde woning in Uithoorn. De explosie vond plaats bij een huis aan de Europarei, waar op dat moment een gezin lag te slapen. 

Schade na derde explosie bij woning Europarei Uithoorn - Foto: NH/Celine Sulsters

Rond 3.30 vannacht uur worden de bewoners en hun buren opgeschrikt door een harde knal. Die blijkt afkomstig van een explosief dat bij de voordeur afgaat. De explosie zorgt voor een vlammenzee en veel rookontwikkeling. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de bewoners het vuur zelf hebben geblust. Zij zijn niet gewond geraakt, meldt de politie.

Agenten hebben de straat afgezet en een onderzoek gestart, maar dit heeft tot nu toe nog geen aanwijzingen naar de verdachten opgeleverd. Getuigen worden opgeroepen om informatie te delen, en omwonenden met bijvoorbeeld camerabeelden van deurbelcamera's worden verzocht deze te delen met de politie.

Politie vermoedt verband met eerdere explosies

Er wordt sterk rekening mee gehouden dat er een verband is tussen de explosie van vannacht en de twee eerdere explosies dit jaar. Op 2 maart zorgde een explosie voor schade aan het keukenraam, op 19 juni raakte de voordeur beschadigd door een knal. De explosie van vannacht lijkt meer schade te hebben aangericht dan eerdere explosies. 

Na de tweede explosie ging NH met omwonenden in gesprek. Die spraken hun verbazing uit over de gebeurtenissen in de doorgaans zo rustige wijk. "Hartstikke lieve mensen, ze doen geen vlieg kwaad", zei een buurvrouw over de bewoners van het betreffende huis. "Iets anders dan een privékwestie kan het haast niet zijn, want iets crimineels kan ik me niet voorstellen."

Lees ook

De derde explosie bij dezelfde woning in de straat is voor de gemeente Uithoorn vooralsnog geen reden om extra maatregelen te nemen. In andere gemeenten waar woningen herhaaldelijk werden bestookt, zoals in Purmerend, werd besloten camera's op te hangen. Ook kan de gemeente de bewoners tijdelijk verbieden in of in de buurt van hun woning te komen. "Daar kunnen we nog niets over zeggen", aldus een woordvoerder. "Er is overleg met de politie."  

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]