Ga naar Content

Zware celstraffen na dodelijke steekpartij op Somalische bruiloft in Beverwijk

De rechtbank heeft vandaag twee mannen van 24 en 22 jaar veroordeeld tot celstraffen van negen en 3,5 jaar voor hun aandeel in een steekpartij op een Somalische bruiloft in Beverwijk in oktober 2022. De 20-jarige Assad uit Purmerend kwam daarbij om het leven.  Twee andere mannen raakten bij het incident gewond. De daders komen uit Hilversum en hebben beiden een Somalische achtergrond.

NieuwsFoto.nl / Chris Soellaart & Nikos van Kempen - Foto: NH Media

Beide mannen waren die dag in oktober twee jaar geleden te gast bij een trouwfeest in partycentrum Jasmine aan de Parallelweg in Beverwijk. Het was er druk, er waren zeker honderd gasten. Daar ontstond om nog altijd onduidelijke redenen een woordenwisseling tussen verschillende gasten, die al snel ontaardde in een gewelddadige confrontatie op straat.

Bij het gevecht dat die nacht op de Parallelweg ontstond, werd een mes getrokken en gebruikt. De 20-jarige Assad uit Purmerend overleefde een messteek in zijn buik niet. Een ander raakte door messteken gewond aan een arm, weer een ander aan zijn been en heup. 

Het Openbaar Ministerie vroeg na de zitting vorige maand in de rechtbank in Alkmaar om veel zwaardere celstraffen tegen de verdachten.  Het OM eiste respectievelijk acht en twaalf jaar tegen Abdirahman A. (22) en Abduwahab A. (24). Van de straf voor Abdirahman A. - 3,5 jaar cel - is een jaar voorwaardelijk.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]