Ga naar Content

Buurman en beste vriend in tranen om uitgebrande schuur vol oldtimers

Een verwoestende brand heeft een schuur vol met oldtimers volledig in de as gelegd in Hem, een dorp in West-Friesland. De eigenaar is met brandwonden naar het ziekenhuis en zijn overbuurman Ton is zwaar emotioneel door de hele toestand. "Het allerergste is de auto van zijn vader, die stond er ook in."

De brand ontstond kort voor 11.30 uur vanmiddag. De eigenaar van de loods was bezig met laswerkzaamheden aan een van de auto's toen daarbij brand ontstond. De eigenaar heeft nog geprobeerd om het vuur te blussen, maar het was al te laat. De vlammen grepen razendsnel om zich heen en legde de schuur, gevuld met oude Citroen 2CV's (ook wel bekend als 'Eendjes') en een aantal oude motoren, volledig in de as.

Drama

Buurman en beste vriend van de eigenaar Ton Haakman zag het drama voor zijn ogen gebeuren. "Z'n hele levenswerk staat erin. Al z'n eenden, motors en andere spulletjes." Alles is vergaan, zegt hij. "Het allerergste is de auto van zijn vader, die stond er ook in", aldus Ton, die het even te kwaad krijgt. "Die is ook weg."

De eigenaar is met lichte brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet bekend hoe het nu met hem is, maar hij is kapot van de gebeurtenissen, aldus beste vriend Ton. "Ik hoop dat het goed komt met hem. Maar dit doet pijn, voor mij ook."

Ontruimd

De brandweer laat de schuur gecontroleerd uitbranden. Door de regen en de inzet van de brandweer is het vuur niet overgeslagen naar andere gebouwen. Wel werden de woning van de eigenaar en een naastgelegen huis ontruimd.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.