Ga naar Content

Raam en kozijn Hoofddorps huis beschadigd bij explosie, politie zoekt getuigen

Een explosie heeft gisterenavond schade aangericht bij een woning aan het Liesbos in Hoofddorp. Een kozijn en een raam aan de zijkant van de woning zijn beschadigd geraakt.

Explosie veroorzaakt schade aan woning Liesbos in Hoofddorp - Foto: Inter Visual Studio

Dat gebeurde rond 18.15 uur. De explosie is volgens de politie vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. De ruit is gesneuveld en op het kozijn zijn brandsporen te zien. Voor het betreffende kozijn is inmiddels een plank bevestigd. 

Op het moment van de explosie was een bewoner thuis, maar die is ongedeerd gebleven. Over een motief is nog niets bekend, maar de politie doet sporen- en buurtonderzoek. Dat heeft vooralsnog geen verdachten opgeleverd, laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten.

Explosie richt schade aan bij woning Liesbos Hoofddorp - Foto: Inter Visual Studio

Eventuele getuigen en mensen met camerabeelden van bijvoorbeeld slimme deurbellen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. 

Eerdere explosies

Het aantal explosies in het afgelopen halfjaar in Haarlemmermeer is inmiddels niet meer op één hand te tellen. Zo werden eind vorig jaar en begin dit jaar meerdere woningen in Zwanenburg en Nieuw-Vennep bestookt. Ook bij een woning aan de Hoofddorpse J.C. Beetslaan is de afgelopen tijd twee keer een kleine explosie geweest.

De politie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat de explosie van gisteravond verband houdt met eerdere explosies in de regio, maar sluit nog niets uit. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]