Gerelateerde videos

Samenvatting: tandem Mühren-Veerman op schot in ruime oefenzege FC Volendam

FC Volendam heeft vanavond met 5-0 gewonnen van vv Noordwijk. In de oefenwedstrijd in het eigen stadion wist het duo Robert Mühren en Henk Veerman (2x) samen drie keer het net te vinden. In de tweede helft waren Koen Blommestijn en Daan Steur trefzeker. Het betekende tevens de eerste zege voor Rick Kruys als de nieuwe trainer van FC Volendam.

Henk Veerman schiet raak namens FC Volendam - Foto: Orange Pictures

FC Volendam kreeg in de eerste helft tegen Noordwijk, dat uitkomt in de tweede divisie, volop kansen. Na ongeveer een half uur spelen was het eindelijk raak, al werd FC Volendam door de bezoekers wel in het zadel geholpen. Mühren strafte een fout in de opbouw genadeloos af: 1-0.

Niet veel later was het de beurt aan zijn dorpsgenoot en aanvalspartner. Veerman, die vorig jaar topscorer werd van de eerste divisie met 23 doelpunten, maakte met een fraaie volley zijn eerste goal deze voorbereiding. Niet veel later maakte Veerman na opnieuw slordig opbouwen van Noordwijk zijn tweede en zorgde zo voor de 3-0 ruststand.

Opstelling FC Volendam eerste helft: Ngom; Payne, Amevor, Mbuyamba, Mau-Asam; Twigt, Plat, De Haan, Oehlers; Mühren, Veerman

Opstelling FC Volendam tweede helft: Ngom; Beukers, Steur, Benamar, Klomp; W. Ould-Chikh, Nazih, Van Driel, Demircioglu; Blommesteijn, Hoeve

Na de rust stond er, met uitzondering van de debuterende doelman Khadim Ngom, een compleet ander team op het veld. Het eerste deel van de tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk voor de aanwezige toeschouwers, maar uiteindelijk kregen zij nog wel twee fraaie goals te zien.

Koen Blommestijn was allereerst het eindstation na een scherpe voorzet van Daniël Beukers en tien minuten voor tijd bepaalde Daan Steur de eindstand op 5-0. Het betekende voor Steur, die overkwam van RKAV Volendam, zijn eerste doelpunt voor de FC. De bijna twee meter lange verdediger kopte tegendraads raak uit een hoekschop.

De net aangesloten Yannick Leliendal kwam nog niet in actie. De volgende oefenwedstrijd van FC Volendam is op woensdag 17 juli. Dan speelt de selectie van Kruys tegen het Qatarese Al-Shamal. De aftrap is om 16:00 uur op het complex van sv MEC'07 in Maurik.