Ga naar Content

Oude rot Remko Pasveer (40) plakt er nog een jaar aan vast bij Ajax

Remko Pasveer blijft nog een jaar langer actief in het profvoetbal. De 40-jarige keeper van Ajax heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd tot 30 juni 2025. Pasveer is ruim vijf jaar ouder dan zijn nieuwe trainer Francesco Farioli (35).

Remko Pasveer - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

De geboren Enschedeër kwam in de zomer van 2021 transfervrij naar Ajax van Vitesse. Hij maakte in augustus van dat jaar zijn debuut in de 4-0 verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Pasveer kwam tot vijftig officiële wedstrijden voor Ajax. Zijn laatste duel keepte hij op 2 maart 2023 tegen De Graafschap in de KNVB-beker. 

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vooral in zijn eerste seizoen maakte hij indruk als eerste doelman, vooral in de Champions League. Het leidde op 38-jarige leeftijd in 2022 zelfs nog tot twee wedstrijden voor het Nederlands elftal. Door de toenmalige bondscoach Louis van Gaal werd hij opgenomen in de WK-selectie in datzelfde jaar, maar keepte geen minuut op dat toernooi.

Géronimo Rulli werd in de winter van 2023 overgenomen en Pasveer raakte zijn plek onder de lat toen kwijt. Inmiddels is de 40-jarige derde doelman achter Rulli en Diant Ramaj. Purmerender Jay Gorter staat ook nog onder contract bij Ajax. 

Trainingskamp Ajax

Vanaf maandag 15 juli tot en met vrijdag 19 juli gaat Ajax op trainingskamp naar de Wageningse Berg. Farioli heeft 31 spelers opgeroepen ter voorbereiding op het tweeluik met FK Vojvodina in de Europa League.

EK-gangers Ahmetcan Kaplan, Josip Šutalo en Borna Sosa zijn weer teruggekeerd in de selectie. Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Gero Rulli (Copa América) hebben nog vrijaf.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52