Ga naar Content

Handbalster Kim Molenaar met idool Estavana naar Olympische Spelen

Handbalster Kim Molenaar (22) uit Breezand was van jongs af aan al groot fan van handbalicoon Estavana Polman. Nu gaan ze samen naar de Olympische Spelen in Parijs. Molenaar kan het nog amper geloven. "Als je mij twee maanden geleden had verteld dat ik naar de Spelen zou gaan, had ik je echt voor gek verklaard."

Kim Molenaar ging met Estavana Polman op de foto - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Ik was al bang dat je ernaar zou vragen", zegt Molenaar lachend vanaf trainingscomplex Papendal in Arnhem. Ze doelt op op een oude foto van haar en Estavana Polman, die TeamNL deze week op Instagram plaatste. Vlak voor de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zat Molenaar al als fan op de tribune. "Ik ben toen stiekem met Estavana op de foto geweest." 

Nu zijn ze teamgenoten en gaan ze samen naar de Spelen. Door de afwezigheid van Inger Smits werd Molenaar vorige week toegevoegd aan de definitieve selectie van de handbaldames. "Als je mij twee maanden geleden had verteld dat ik naar de Spelen zou gaan, had ik je echt voor gek verklaard."

Tekst loopt door onder de foto.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Estavana Polman kan eigenlijk alles, vindt Molenaar. "Af en toe geeft ze een bal en dan denk ik: er is niemand die de bal daar krijgt, de enige die dat kan is Estavana. Ze heeft iets dat veel speelsters niet hebben."

Met je beste vriendin naar de spelen

Naast haar grote voorbeeld gaat Molenaar ook met één van haar beste vriendinnen naar Parijs. Sinds de Handbalacademie is ze goed bevriend met Nikita van der Vliet. De twee kennen elkaar al sinds ze 10 en 12 jaar oud zijn.

Allebei hebben ze hun vleugels uitgeslagen richting het internationale handbal, maar de afstand tussen de twee is nooit groot. Molenaar speelt momenteel in Denemarken bij FC Kopenhagen en Van der Vliet bij Odense, in hetzelfde land. "Voor mij voelt zij als mijn grote zus. We hebben iedere dag wel contact."

Tekst loopt door onder de video.

Kim Molenaar: "NIkita voelt als een grote zus" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Ook voor Van der Vliet voelt het speciaal om met haar beste vriendin samen te spelen. "We hebben gewoon een hele speciale band opgebouwd", zegt Van der Vliet. "Als we vrij zijn, zoeken we elkaar ook veel op in Denemarken. Dan gaan we shoppen, de stad in, lekker eten, spelletjes doen, naar buiten en samen op vakantie", vertelt ze. 

Tekst loopt door onder de video.

Nikita van der Vliet: "Onze band wordt steeds sterker" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Voor Molenaar en Van der Vliet is het de eerste keer dat zij naar de Olympische Spelen gaan. De eerste wedstrijd is op 25 juli tegen Angola. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52