Ga naar Content

'Kinderdroom' komt uit voor Sprengers en Haggerty met deelname aan Spelen

Voor de Haarlemse handbalsters Zoë Sprengers en Tamara Haggerty breekt een spannende tijd aan. Over precies een week beginnen ze aan hun eerste Olympische Spelen. "Natuurlijk komen er steeds meer zenuwen bij kijken, maar gelukkig hebben we eerst twee dagen in Parijs om het allemaal te laten bezinken", vertelde Sprengers na afloop van de gewonnen 'uitzwaaiwedstrijd' (26-24) tegen Zuid-Korea. 

Handbalster Zoë Sprengers over haar eerste Olympische Spelen met Oranje. - NH Sport / Milton Pus

Sprengers stapt over een aantal dagen met een 'heel goed gevoel' de bus in richting Parijs. "We zijn er als team helemaal klaar voor. De afgelopen zes weken hebben we keihard gewerkt om zo fit mogelijk te zijn. Het belangrijkste is dat ik zo veel mogelijk ga genieten."

Tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen Zuid-Korea werd door de omroeper groots aangekondigd dat Oranje zal terugkeren met goud. Dat chauvinisme tempert Sprengers. "Je gaat naar een toernooi om een medaille mee te nemen. Het is niet vanzelfsprekend dat we dat gaan halen. We gaan er wel alles aan doen."

Tekst gaat verder onder de video.

Voor Tamara Haggerty komt er een kinderdroom uit met haar eerste deelname aan de Olympische Spelen. - NH Sport / Milton Pus

Haggerty beleeft een gouden jaar in het Nederlands team. Onlangs maakte ze al haar WK-debuut en ze beleeft nu een 'kinderdroom' met het handballen op de Olympische Spelen. "Elk jaar moet je er weer voor vechten. Nu ben ik iedere keer wedstrijd erbij geweest, dus nu had ik er wel veel geloof in. Ik heb vooral heel veel zin in Parijs en waar we gaan eindigen."

De Olympische Spelen beginnen voor Sprengers en Haggerty op donderdag 25 juli tegen Angola. Frankrijk, Spanje, Brazilië en Hongarije zijn de andere tegenstanders in de poule. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52