Ga naar Content

'Smurriegooier' maakt steeds meer slachtoffers: bekogelt ze met vet of eieren

Er lijkt een 'seriesmurriegooier' actief in en om Sint Pancras. Sinds begin deze maand worden er mensen, vooral fietsers, vanuit een busje bekogeld met een vettige stof of eieren. Bij de politie stromen de meldingen van slachtoffers binnen.

afbeelding ter illustratie - Foto: ANP

De 'seriesmurriegooier' heeft inmiddels in Sint Pancras, Alkmaar en Noord- en Zuid-Scharwoude toegeslagen. Steeds meer gedupeerden melden zich bij de politie. Inmiddels zijn er negen incidenten bekend en heeft een drietal slachtoffers aangifte gedaan.

Waar en hoe het gebeurt, verschilt per incident. Het gaat niet alleen om fietsers, want er is ook een huis bekogeld.

Blauw busje

Eén ding komt steeds overeen: het blauwe busje. Uit dat busje wordt een zwartige olie, die sterk naar benzine ruikt, gegooid. De vloeistof blijkt moeilijk uit kleding te krijgen. Bij andere bekogelingen ging het om gelige troep of eieren.

"Het zou mogelijk om een man met kort donker haar en een lichte huidskleur gaan", legt een politiewoordvoerder aan mediapartner Streekstad Centraal uit. Maar er kunnen ook meerdere personen achter zitten. "Het is natuurlijk ontzettend vervelend. We vragen iedereen die iets heeft gezien om zich bij ons te melden."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]