Ga naar Content

Trammelant in Uitgeest: senioren hebben monopolie op dorpshuis, gemeente niet blij

Al bijna twintig jaar heeft de Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S.) tijdens kantooruren het alleenrecht op dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. De koffietijden, yogaklassen, taallessen en andere activiteiten worden druk bezocht door zeker vijfhonderd ouderen uit het dorp. De gemeente wil dat monopolie afschaffen: ook andere groepen moeten doordeweeks in De Zwaan terecht kunnen, maar de senioren zien dat niet zitten.

Bestuursleden van de S.U.S. voor De Zwaan - NH Nieuws

"We waren heel kwaad", zegt bestuurslid Jeannette van den Berg. Volgens haar is het niet mogelijk om het pand te delen. "Ons programma ligt klaar. We zitten vol." De gemoederen liepen zo hoog op dat het bestuur van de S.U.S. officieel is afgetreden toen de gemeente het nieuws onlangs vertelde. Maar de gesprekken tussen de partijen zijn inmiddels weer hervat.

"Afgelopen week was er weer een gesprek. Dat ging wel beter, maar niet veel", vindt Van den Berg. "Maar we hebben eerder trammelant met de gemeente gehad en toen is het ook goed gekomen."

Volgens wethouder Jan Schouten wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. "Tot nu toe is er één andere groep die vier uurtjes van De Zwaan gebruik wil maken. Dat zou toch moeten kunnen lukken. En als andere groepen zich aanmelden, zullen we altijd kijken of het wel past: je gaat geen yogagroep naast een trommelgroep doen."

Lees meer nieuws uit de IJmond