Gerelateerde videos

Samenvatting: Telstar tankt vertrouwen met ruime winst op IJsselmeervogels

Na drie nederlagen en twee gelijke spelen heeft Telstar eindelijk zijn eerste oefenzege van de maand juli binnen. Op bezoek bij IJsselmeervogels werd het 0-5. Youssef El Kachati (twee keer), Zakari Eddahchouri, Cain Seedorf en Sebastiaan Hagedoorn waren de Noord-Hollandse doelpuntenmakers op het goed gevulde sportpark in Spakenburg.

Youssef El Kachati was goed voor twee doelpunten tegen IJsselmeervogels - Foto: Orange Pictures

De basisopstelling van Telstar liet vanavond duidelijk de voorlopige voorkeuren zien van trainer Anthony Correia. Het centrum van de verdediging, bestaande uit Mitch Apau, Devon Koswal en Guus Offerhaus, gaf in de eerste helft geen kans weg tegen de derdedivisionist. Doelman Ronald Koeman jr. hoefde dan ook geen redding te verrichten.

Aan de andere kant van het veld waren de aanvallers van Telstar erg bedrijvig en bij tijden ook productief. Eddahchouri brak na 22 minuten de ban op aangeven van El Kachati en vijftien minuten later was het precies andersom. El Kachati kopte op aangeven van zijn aanvalspartner de 0-2 tegen de touwen.

Basisopstelling Telstar: Koeman jr.; Noslin, Apau, Offerhaus, Koswal, Turfkruier; Bakker, Overtoom, Kaandorp; El Kachati, Eddahchouri

Invallers tweede helft: Seedorf, Dirks, Den Haan, Koster, Benzinne, Schooneveld, Van Ekeris, Rossen

Proefspelers

Gedurende de tweede helft bracht Correia de nodige wissels in het veld. Zo kregen onder andere de proefspelers Nils Rossen (ex-NEC), Nick Koster (ex-AZ) en opnieuw Sem Dirks (ex-VVV) de kans zich te laten zien.

Ondanks de inbreng van de vele verse krachten bleef Telstar in het tweede bedrijf de bovenliggende partij en had het weinig te duchten van 'de Rooien uit Spakenburg.' El Kachati maakte tien minuten na de rust, na een schitterende pass van Jayden Turfkruier, de derde goal van de avond.

Strafschop

In de slotfase was het de beurt aan de wissels bij Telstar. Invaller Sebastiaan Hagedoorn maakte vlak voor tijd de 4-0, nadat IJsselmeervogels de bal niet uit de zestien kon krijgen. In de daarop volgende aanval ging de bal bovendien nog op de stip. Cain Seedorf mocht het buitenkansje benutten en deed dat zeer gedecideerd. De teller namens Telstar eindigde zo op vijf doelpunten.

De volgende oefenwedstrijden van Telstar zijn aanstaande zaterdag tijdens het Visserijtoernooi in Katwijk tegen VV Katwijk en Koninklijke HFC.