Ga naar Content

600 jaar Hilversum: in het huwelijksbootje stappen, vlak na de Tweede Wereldoorlog

Het zijn beelden van een mogelijk bijzonder huwelijk, net na de oorlog gesloten. Op 3 december van 1945 stappen S. Israël en M.N. van Keppel in het huwelijksbootje. Het beeld komt uit het archief van Beeld & Geluid, maar wie de bruidegom exact is, blijft voor het museum onduidelijk.

In het huwelijksbootje stappen, vlak na de Tweede Wereldoorlog - Archief Beeld & Geluid

Vermoedelijk zien we de zoon van de toenmalige eigenaar van bioscoop Rex op zijn trouwdag. Of is het een familielid dat de bioscoop als uitvalsbasis mocht gebruiken? In beeld staat in ieder geval dat S. Israël en M.N. van Keppel met elkaar trouwen. Vanuit de bioscoop vertrekt het bruidspaar met een koets naar het Raadhuis om elkaar daar het ja-woord te geven. Deze beelden zijn geschoten op een 35mm-camera.

600-jarig jubileum 

Voor de viering van 600 jaar Hilversum dook Beeld & Geluid de archieven in op zoek naar bijzondere beelden over de mediastad. Het komende jaar, elke maandag om de twee weken, laat NH Gooi online en op televisie deze bijzondere beelden zien. Zo zijn er beelden van de opening van de Beatrixtunnel in 1938, de bevrijding, het jubilerende radioprogramma Kleutertje Luister en de start van de Wisseloord Studio's.

De geschiedenis van Hilversum is tot het einde van het feestjaar 2024 gratis te bekijken in de lounge van Beeld & Geluid.

Oproep

Ben je amateurfilmer en heb je beeldmateriaal uit 't Gooi van toen? NH Gooi wil na de zomervakantie graag starten met een televisieprogramma rondom oude beelden uit onze regio. Heb je nog oude films of video's? We komen graag met je in contact.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]