Ga naar Content

Géén Bertrand Traoré tegen FK Vojvodina; Jordan Henderson krijgt aanvoerdersband

Bertrand Traoré ontbreekt donderdagavond tegen FK Vojvodina. Dat bevestigde Ajax-trainer Francesco Farioli op de afsluitende persconferentie. "Het papierwerk is nog niet in orde." Farioli hoopt de teruggekeerde aanvaller uit Burkina Faso volgende week op de training te mogen begroeten als zijn werkvergunning binnen is. Jordan Henderson is - in ieder geval donderdag- de nieuwe aanvoerder van Ajax. 

Ajax-trainer Francesco Farioli - Foto: PRO SHOTS / Shane Winsser

Steven Berghuis is daarentegen wel fit genoeg om te spelen. Hij maakte op 13 juli pas zijn eerste minuten van de voorbereiding. Farioli wilde verder niks loslaten over de opstelling.

Een antwoord op de vraag of Remko Pasveer dan wel Diant Ramaj donderdag in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA keept wilde de Italiaan niet geven. "De spelers horen pas morgenvroeg de opstelling."

Schouderblessure Wijndal

Zeker is dat Owen Wijndal ontbreekt. De verdediger liep vrijdag in het oefenduel met Olympiakos een blessure op aan de schouder. "Het gaat om een kneuzing", aldus de coach. De eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League begint 20.30 uur donderdag in de Johan Cruijff Arena. 

Moedige spelers

Farioli zoekt daarbij naar "moedige" spelers, "voetballers die de Ajax-identiteit uitstralen. En je hebt natuurlijk altijd leiders in een groep. Ook bij ons gaat dat om een groep van vijf of zes spelers."

Een van hen zat naast hem tijdens de persconferentie, de Brit Henderson die donderdag tegen de ploeg uit Servië de aanvoerdersband draagt. "Het niveau op de training is enorm omhooggegaan in vergelijking met mijn eerste maanden hier", vertelde de ervaren middenvelder, die ervan uitgaat ook komend seizoen in Amsterdam te spelen.

Zijn nieuwe coach bezocht deze week met zijn vader de clubshop. Het was er druk. "Enorm motiverend om al die mensen shirts te zien kopen. Ik wil er meer zien op straat."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52