Ga naar Content

Definitieve rentree bij Ajax: Bertrand Traoré keert transfervrij terug in Amsterdam

Bertrand Traoré keert terug op het oude nest bij Ajax. De 28-jarige aanvaller uit Burkina Faso heeft een contract getekend voor twee seizoenen in Amsterdam. Traoré speelde eerder in het seizoen 2016/17 op huurbasis bij de Amsterdammers. Ajax verloor toen de Europa League-finale van Manchester United. 

Bertrand Traoré als speler van Villareal - Foto: Pro Shots / Juan Jose Ubeda

Na zijn vertrek uit Amsterdam speelde 'Bertje' voor Olympique Lyon, Aston Villa, Istanbul Basaksehir en het afgelopen halfjaar bij het Spaanse Villareal. Volgens technisch directeur Alex Kroes heeft Traoré bewust voor Ajax gekozen. "In de gesprekken bleek dat hij hongerig is om hier successen te behalen. Dat zijn spelers die wij zoeken. Daarnaast is Bertrand doelgericht, snel en op meerdere posities voorin inzetbaar. Ook is hij gezien zijn ervaring een welkome versterking van de selectie."

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In zijn eerste periode bij Ajax (2016/17) speelde Traoré 39 wedstrijden en scoorde hij 13 keer. Voor Villareal kwam hij elf keer in actie en maakte één doelpunt. De Amsterdammers vertrekken maandag op trainingskamp naar de Wageningse Berg. Het is nog onduidelijk of Traoré ook direct meegaat. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52