Ga naar Content

Op het nippertje wint Ajax van Vojvodina in tweede voorronde Europa League

Op basis van de eerste helft had Ajax recht op een grote overwinning. Toch wankelde het na rust tegen Vojvodina en mocht het in de handen knijpen met een late winnende goal. Branco van den Boomen kopte de ploeg van Francesco Farioli naar de 1-0 overwinning in de tweede voorronde van de Europa League.

Branco van den Boomen maakt de winnende tegen Vojvodina - Foto: Orange Pictures

Ajax oogde behoorlijk onwennig in de openingsfase tegen Vojvodina. De Serviërs waren minimaal gelijkwaardig. Ajax-doelman Remko Pasveer ging een aantal keren behoorlijk in de fout in de opbouw, wat ook niet hielp voor de Amsterdammers.

Halverwege de eerste helft kreeg Carlos Forbs pas de eerste serieuze kans voor Ajax. De kansen dienden zich vervolgens in hoog tempo aan. Tien minuten voor rust schoot Kenneth Taylor de bal snoeihard tegen de kruising.

Flipperkast

Vervolgens was het een wonder dat de bal er niet in ging, want een flipperkast voor het doel van Vojvodina leverde drie grote kansen op. Een schot van Taylor werd van de lijn gehaald, die van Forbs werd geblokt en Chuba Akpom kopte net naast.

Tekst loopt door onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ondanks alle kansen zochten beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer op. Hoewel Ajax de duimschroeven flink aandraaide, was daar na de pauze weinig meer van te merken. De zorgvuldigheid was ver te zoeken en Jorrel Hato, Akpom en Taylor pakten snel een kaart.

De thuisploeg creëerde weinig meer en moest zelfs opgelucht ademhalen. Aleksa Vukanovic werd na een steekpass een-op-een met Pasveer gezet, maar tikte de bal tegen de paal. Ajax ontsnapte en had in die fase grote moeite met Vojvodina.

Bevrijder Van den Boomen

Op het moment dat weinigen er meer in geloofden, kwam Ajax toch op de bevrijdende voorsprong. Branco van den Boomen verlengde een voorzet van Mika Godts en zag de bal in de verre hoek eindigen: 1-0.

Volgende week wacht de return tegen Vojvodina. Als Ajax over twee wedstrijden beter presteert, gaat het door naar de derde voorronde van de Europa League. Bij verlies moet het naar de derde voorronde van de Conference League.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Fitz-Jim (Berghuis/62), Henderson, Taylor (Van den Boomen /76), Rasmussen (Godts/62), Akpom (Rijkhoff/74), Forbs (Banel/84)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52