Ga naar Content
Een close-up van de deur van een Nederlandse politieauto met het logo "POLITIE", vergezeld van een vlammend fakkelembleem. De auto is voorzien van blauwe en rode diagonale strepen. Het witte oppervlak van de auto is ook gedeeltelijk zichtbaar.
Noord-Holland

112-blog | Vinn (13) uit Hoofddorp vermist • Brand verwoest stolpboerderij in Zwaagdijk-West

26 juli 2024, 07.50 uur · Aangepast 26 juli 2024, 22.47 uur
Door: NH · Foto: ANP

Welkom in het NH Nieuwsblog van vrijdag 26 juli. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie.

26 juli 2024, 22.47 uur

Liveblog gesloten

We sluiten dit liveblog. Morgen is er weer een nieuw 112-blog van NH. Bedankt voor het volgen!

26 juli 2024, 21.51 uur

Bijna geen wind, toch valt boom in Singel in Amsterdam

Een boom op het Singel in Amsterdam, ter hoogte van het Spui, is vanavond omgevallen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de boom weggehaald. 

Volgens een omstander viel de boom rond 18.30 uur om. Hij laat aan AT5 weten dat de boom 'van onder totaal doorgerot' was. Een deel van de boom belandde in het water. 

26 juli 2024, 21.23 uur

Kraan komt om stolpboerderij af te breken

Even na 21.00 uur liet de veiligheidsregio weten dat de brandweer nog wel even bezig is met het blussen van de stolpboerderij in Zwaagdijk-West. Door het rieten dak duiken er steeds weer nieuwe brandhaardjes op. Er komt nu een kraan om de woning af te breken, wat het blussen makkelijker maakt.

Onderstaande foto is van een paar uur geleden.

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

26 juli 2024, 20.57 uur

Man (21) aangehouden op verdenking van verkrachtingen in Diemen

De politie heeft vorige week een 21-jarige man opgepakt die twee vrouwen verkracht zou hebben in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. 

De verkrachtingen vonden vorig jaar in mei plaats. De verdachte werd op woensdag 17 juli aangehouden na onderzoek door de zedenpolitie.

26 juli 2024, 20.16 uur

Hoofddorpse Vinn (13) vermist

Vinn (13), een 13-jarige jongen uit Hoofddorp die al dagen spoorloos is, wordt mogelijk aan het ouderlijk gezag onttrokken. De politie vermoedt dat hij rondzwerft en mogelijk onderdak krijgt van meerderjarigen. 

Vinngiano liep afgelopen dinsdagavond uit zijn ouderlijk huis aan de Grote Belt weg, en werd op woensdag als vermist opgegeven. Hij is sindsdien nog niet aangetroffen, al is er wel contact met hem. De politie schrijft namelijk dat hij zegt dat hij thuis is weggelopen vanwege een conflict. Omdat hij niet thuis is, krijgt hij geen passende hulp, aldus de politie.

26 juli 2024, 19.40 uur

Stolpboerderij niet meer te redden

Er slaan nu overal vlammen uit het dak van de brandende stolpboerderij in Zwaagdijk-West. De woning wordt als onbewoonbaar beschouwd en de brandweer laat de boerderij gecontroleerd uitbranden, meldt de veiligheidsregio.

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

26 juli 2024, 19.22 uur

Uitslaande brand stolpboerderij Zwaagdijk-West

Lees in het artikel hieronder alles over de uitslaande brand in de stolpboerderij in Zwaagdijk-West.

26 juli 2024, 19.03 uur

Brand in stolpboerderij Zwaagdijk-West inmiddels uitsland, veel rook

De brand die woedt in een stolpboerderij in Zwaagdijk-West is inmiddels uitslaand. Er is brand in de rieten kap van de boerderij. De veiligheidsregio laat weten dat er af en toe vlammen te zien zijn. Ook komt er veel rook vrij. 

De bewoners hebben de boerderij zonder problemen kunnen verlaten.

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood