Ga naar Content

Peer Koopmeiners beloond met nieuw contract bij AZ tot 2028

De toekomst van Peer Koopmeiners ligt bij AZ. De 24-jarige middenvelder heeft zijn contract verlengd met drie jaar verlengd tot de zomer van 2028. De Alkmaarders belonen de jongeling daarmee voor zijn ontwikkeling. 

Peer Koopmeiners toont zijn shirt met een nieuw rugnummer. - Foto: Orange Pictures

In 2016 stroomde Koopmeiners in bij AZ. Peer, het jongere broertje van Teun Koopmeiners, debuteerde in 2018 voor Jong AZ. In het seizoen 2019/20 schopte de middenvelder het tot aanvoerder. Zijn debuut in het eerste volgde op 17 oktober 2021. Tot een vaste waarde schopte hij het echter niet, hij kwam tot veertien wedstrijden in het eerste. 

"Bij deze club ben ik groot geworden, dus natuurlijk blijft het bijzonder om hier je contract te verlengen", zegt een trotse Koopmeiners. "Mijn verhuurperiodes zijn onwijs leerzaam geweest. Om een ander soort voetbal te spelen bij andere type clubs was goed om te ervaren. Ook om uit je vertrouwde omgeving te zijn, trek je genoeg lessen uit."

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op zoek naar speeltijd werd Koopmeiners vanaf januari 2023 verhuurd aan Excelsior voor een halfjaar met een optie tot koop. Die werd niet gelicht, waarna hij vorig seizoen 33 wedstrijden speelde bij Almere City. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd hij veelvuldig door trainer Maarten Martens gebruikt. De kans op speelminuten lijkt daardoor een stuk groter. 

Mooiste affiche

"Ik ben hier als jochie begonnen en dan is het een droom om in het stadion te spelen en prijzen te winnen." Voor Koopmeiners staat er een bijzonder oefenduel op het programma. "Van de oefencampagne is dit voor mij zeker het mooiste affiche. Vandaag sta ik tegenover mijn broer. Dat maakt het extra speciaal", beaamt de middenvelder.

Technisch directeur Max Huiberts noemt Koopmeiners een 'volwaardige eerste-elftalspeler'. "Het waren hele bewuste keuzes om zich te laten verhuren, zowel vanuit Peer als vanuit de club. Hij heeft veel speeltijd gekregen en ervaring opgedaan. Kortom, de verhuurperiodes hebben heel goed uitgepakt. Peer heeft bij clubs gespeeld waar het wellicht lastig is om uit te blinken, maar hij heeft daar laten zien van grote waarde te zijn."

Koopmeiners speelt met AZ vanaf 15.00 uur tegen zijn grote broer Teun in een oefenduel met Atalanta Bergamo op de Open Dag. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52