Ga naar Content

Telstar pakt eindzege in Visserijtoernooi na twee magere jaren

Telstar weet weer hoe het voelt om het Visserijtoernooi te winnen. De Witte Leeuwen waren vandaag de beste in het jaarlijkse mini-toernooi met tweededivisionisten Katwijk en Koninklijke HFC. De laatste eindzege in het Visserijtoernooi was in 2021. 

Anthony Correia pakt zijn eerste prijs als trainer van Telstar - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

In de eerste wedstrijd (twee helften van dertig minuten) voor Telstar tegen Koninklijke HFC was de openingsfase spectaculair. Wat heet; beide ploegen scoorden al binnen vier minuten. Jongeling Jaylan van Schooneveld opende na twee minuten al het bal met een schitterend doelpunt, maar zag dat Dico Jap Tjong al snel gelijkmaakte (1-1). Via Cain Seedorf werd het in de tweede helft alsnog een overwinning voor de Witte Leeuwen: 2-1.

Enige troost voor de Haarlemmers was dat zij de penalty's beter namen (3-1), waardoor zij een bonuspunt kregen. Dat zij de doorslag geven als twee van de ploegen op zelfde aantal punten zouden uitkomen. 

Opstelling Telstar: Houweling; Bronkhorst, Den Haan, Koswal, Dirks, Benzzine; Schooneveld, Van Ekeris; Koster (Oughcha/31), Hagedoorn, Seedorf

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De tweede en laatste wedstrijd voor Telstar was tegen Katwijk, dat vorig jaar nog de beste was. Koninklijke HFC had echter de Katwijkers verslagen met 2-0. De Witte Leeuwen wist dus wat er doen stond: winnen. Dat ging uiteindelijk minder makkelijk dan gedacht, want na zestig minuten stond het nog 0-0. Strafschoppen moesten de doorslag geven, wegens het bonuspunt van HFC.

De penalty's werden deze keer wel beter genomen door Telstar (3-2) en daardoor wonnen zijn het Visserijtoernooi van 2024. De prijs voor de Velsenaren? Veertig pakjes haring. Deze voorbereiding speelt Telstar komende dinsdag tegen Noordwijk (20.00 uur) en vrijdag tegen Umm Salal. 

Opstelling Telstar: Koeman; Noslin, Apau, Offerhaus, Bakker, Turfkruier; Rossen, Overtoom (Koswal/55); El Kachati, Eddahchouri, Kaandorp

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52