Ga naar Content

Amstelveners zoeken verbinding op eerste buurtcamping

Ontmoeting, samenwerking en verbinding: die thema's staan dit weekend centraal op de eerste Amstelveense buurtcamping in de wijk Kostverloren. Tientallen Amstelveners grijpen de pop up-camping aan om te ontdekken wat kamperen eigenlijk inhoudt, maar ook om elkaar wat beter te leren kennen.  

Amstelveners kamperen in eigen gemeente - NH Nieuws

De naam van de locatie kan bijna niet idyllischer. Op een grasveld aan Den Bloeyenden Wijngaerdt staan sinds vrijdag tientallen tentjes en tenten. De flatgebouwen eromheen maken het wat minder idyllisch, maar wél een echte stadscamping. 

Stichting De Buurt

De buurtcamping wordt georganiseerd door stichting De Buurt, die door het hele land pop up-campings organiseert om met organisaties samenwerking en ontmoeting tussen buurtbewoners te bevorderen

"Het idee erachter is dat mensen uit de buurt in contact komen met elkaar", zegt organisator Maryse Pappot-Verwoest. "Dus met elkaar een leuk evenement hebben, maar ook dat mensen die wat minder te besteden hebben een leuk weekend hebben, eigenlijk een soort vakantie."

Minima

Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minimagezinnen, en die maken daar gretig gebruik van. Ook voor de 7-jarige Hawa zit een vakantie er dit jaar niet in. "Zo hoeven we niet thuis te blijven en hoeven we niet niks te doen", vertelt het meisje vanuit een campingstoel.

"Alles is binnen handbereik, dus een makkelijke manier om te ervaren wat kamperen inhoudt"

Bezoeker Buurtcamping

Het doel om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, lijkt geslaagd. "Ik heb Oekraïens gehoord, ik heb Iraans gehoord, Nederlandse mensen, Turkse mensen", vertelt organisator Maryse. "Ik denk dat je elkaar als buren soms te weinig kent", zegt een vrouw die met haar dreumes naar de camping is gekomen. 

Yasir Raiara heeft nog nooit met zijn gezin gekampeerd en geniet van de laagdrempeligheid. "Alles is binnen handbereik, dus een makkelijke manier om voor het eerst te ervaren wat kamperen inhoudt." De tent waar hij en zijn kinderen in slapen, had hij nooit eerder opgezet. "Maar het was makkelijk, en goed teamwork." 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]