Bijzonder scoreverloop in oefenwedstrijd, maar Telstar wint uiteindelijk wel

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Telstar een opmerkelijke wedstrijd op de mat gelegd. Tegen Noordwijk, uitkomend in de tweede divisie, stond het halverwege de eerste helft met liefst 3-0. De ploeg van trainer Anthony Correia stelde vervolgens wel orde op zaken, maar daar had het wel grote moeite mee: 5-3.

Telstar-trainer Anthony Correia: "Dat was wel grappig, hè" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Op Sportpark Schoonenberg ontvouwde zich een bijzonder scoreverloop. Noordwijk nam binnen het kwartier brutaal de leiding door een kopbal van aanvoerder Emiel Wendt. Vijf minuten later scoorde hij opnieuw uit een volley. Tot overmaat van ramp maakten de amateurs zelfs de 0-3 en dat nog voor de drinkpauze. Noordwijk profiteerde optimaal van een grote fout in de opbouw bij Telstar.

Knotsgek

Nadat in de drinkpauze alle frustratie openbaar werd gedeeld, speelde Telstar iets beter. Via Cain Seedorf en Youssef El Kachati kwam het voor de pauze nog wel terug in de wedstrijd. Op slag van rust pakte doelman Joey Houweling een terugspeelbal op, wat het niveau van de wedstrijd aangaf. Deze werd uiteindelijk van de lijn gehaald.

Tekst loopt door onder de foto.

Telstar op achterstand bij rust - Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

In de tweede helft was Telstar iets beter dan Noordwijk. Toch ontliepen de twee ploegen elkaar niet veel. In de 57e minuut werkte nieuweling Guus Offerhaus de 3-3 binnen na een voorzet.

Door de weinig wissels die Correia tot zijn beschikking had, speelden een aantal spelers twee keer, waaronder Koswal, El Kachati en Seedorf. Testspeler Elijah Velland tikte de 4-3 binnen voor Telstar. Het slotakkoord was voor Seedorf, die de 5-3 tegen de touwen schoot.

Telstar begint de competitie op vrijdag 9 augustus met de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Opstelling Telstar: Houweling; Noslin, Apau, Koswal, Bakker, Turfkruier; Offerhaus, Rossen; El Kachati, Eddahchouri, Seedorf

Telstar-aanvoerder Mitch Apau moest even boos worden - NH Sport / Stephan Brandhorst