Ga naar Content

Vrijwilligers bezorgen kinderen uit Zaanstreek-Waterland onvergetelijke vakantieweek

Een grote groep vrijwilligers zorgt ervoor dat kinderen uit Zaanstreek-Waterland op vakantie kunnen. Het gaat om kinderen die anders thuis hadden gezeten: omdat er geen geld voor is of bijvoorbeeld omdat ze mantelzorger zijn voor hun ouders. In het Gelderse Voorthuizen hebben ze een zorgeloze week. "We knutselen, schilderen en ik heb een armbandje gemaakt. We mogen het ook nog mee naar huis nemen, superleuk!"

Kindervakantieweek - NH Nieuws

Twee weken terug schreven we al over de Kindervakantieweek. Toen was het nog onzeker of de bus wel vol zou komen. Dat is grotendeels gelukt, zegt kampcoördinator Polle Damgraven blij.

Het is een mooi terrein – Costa del Zeumeren – in Voorthuizen. Hier kunnen de kinderen spelen, volleyballen of voetballen totdat ze erbij neervallen. En dan komen er ook nog geregeld interessante gasten voorbij. Touwtrekker Tiny Langeveld bijvoorbeeld - ze komt een clinic geven - maar ook de brandweer komt met grote waterspuiten om een potje watervoetbal te doen. 

Tekst loopt door onder de foto's.

Er zijn veel vrijwilligers nodig voor dit soort kampen, vertelt Bobby Heideman. "Ik ben groepsbegeleider. Samen met m'n buddy hebben we zes kinderen in onze groep. Ik heb groep oranje en die begeleiden we door de week heen. We zijn met zoveel omdat de kinderen toch soms wat extra aandacht nodig hebben om het in goede banen te leiden."

De 12-jarige Amadeus uit Purmerend heeft het wel naar z'n zin. Vorig jaar was hij hier ook en hij vond het zo leuk dat hij direct aan zijn moeder vroeg of hij dit jaar weer mee mocht. En zo zijn er meer kinderen. Bobby merkt dat zo'n week zonder zorgen echt wat doet met de kinderen.

"We hadden een kind dat bij de 'stoere garde' hoorde. En als je een stoere 11- of 12-jarige bent dan mag je dingen natuurlijk niet al te leuk vinden", lacht hij. "Dus hij begon de spellen een beetje af te kraken: niet leuk, niet stoer." Op de terugreis werd wel duidelijk dat hij toch wel heel erg naar z'n zin had: "In de bus moest hij zelfs huilen omdat we weer teruggingen, zo leuk vond hij het."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]