Ga naar Content
Een politieauto rijdt 's nachts over de weg.
Noord-Holland

112-blog | Politie zet drone in bij vermissing • Kettingbotsing in Schellinkhout

2 augustus 2024, 06.19 uur · Aangepast 2 augustus 2024, 16.40 uur
Door: NH · Foto: AT5

Welkom in het NH Nieuwsblog van vrijdag 2 augustus. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie.

2 augustus 2024, 16.31 uur

Politie zet drone in bij vermissing in Bergen

Vandaag heeft de politie een drone ingezet bij de zoektocht naar een vermiste 58-jarige man in Bergen, voornamelijk boven de wateren in het duingebied. Tot dusver heeft dit geen resultaat opgeleverd. Morgenochtend wordt de zoektocht voortgezet in het duingebied van Egmond en Bergen. De man is wit, slank, 1.87 meter lang, met donker krullend haar. Hij draagt een blauw shirt, een lichte korte broek en sandalen.

2 augustus 2024, 16.27 uur

Kettingbotsing bij Schellinkhout

Bij een kettingbotsing op de Lageweg in Schellinkhout zijn rond half vier 's middags vier auto's op elkaar gebotst. Meerdere inzittenden raakten gewond, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Alle vier de auto's zijn inmiddels afgevoerd door een bergingsbedrijf. Door het ongeluk heeft het spitsverkeer op de weg veel hinder.

Foto: Foto's: Inter Visual Studio

2 augustus 2024, 14.34 uur

Scooterrijder gelanceerd bij botsing met afslaande fietser

Een scooterrijder is vanochtend bij een inhaalmanoeuvre op de Hoofdweg (Westzijde) in Hoofddorp zwaargewond geraakt bij een botsing met fietser. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

2 augustus 2024, 14.33 uur

Bewoners appartementen geëvacueerd bij schuurbrand voormalig hotel in De Koog

Door een nog onbekende oorzaak is vanmorgen rond tien uur brand uitgebroken in een schuur aan de Nikadel op Texel. De naburige appartementen naast een restaurant en in een voormalig hotel zijn tijdelijk ontruimd geweest.

 

Brand in het centrum van De Koog op Texel - Tim Pijnenburg

2 augustus 2024, 12.53 uur

Twee mannen opgepakt na geweldpleging op recreatie-eiland Meent

Twee mannen uit Naarden en Hoofddorp zijn aangehouden voor geweldpleging op het onbewoonde recreatie-eiland Meent op de Loosdrechtse Plassen woensdagavond. Een vader en zijn tienerzoon zijn bij het geweldsincident gewond geraakt.

2 augustus 2024, 09.47 uur

Zoektocht opnieuw van start naar vermiste man (58)

De politie zet vandaag de zoektocht naar de 58-jarige man door in het duingebied bij Egmond en Schoorl. Dat laat een politiewoordvoerder van Noord-Holland Noord weten. Afgelopen nacht werd er digitaal door het gebied gezocht en deze ochtend gaat de zoektocht verder. Momenteel gaat de politie met behulp van een drone door het duingebied heen. 

Gisteren werd er al flink gezocht naar de 58-jarige man. De politie vroeg toen mensen via een Burgernet-bericht om uit te kijken naar een man in het duingebied van Bergen. Hij is 58 jaar, wit, slank, 1,87 meter lang, heeft donker krullend haar en mogelijk een blauw shirt aan.

De politie en het Veteranen Search Team gaan vandaag verder met zoeken in het duingebied bij Egmond en Schoorl. "Het is zo'n uitgestrekt gebied, dat is niet in een dag helemaal doorzocht", laat de woordvoerder weten. 

2 augustus 2024, 08.28 uur

Politie zoekt verdachte na woninginbraak Amstelveen

De politie kreeg vannacht rond 03.00 uur een melding van een woningbraak aan de Ko van Dijklaan in Amstelveen. Bij aankomst zag de politie twee verdachten wegrennen. Er werd een achtervolging ingezet, waarbij één van de verdachten werd aangehouden. De andere verdachte wist te ontsnappen. 

De politie Amstelveen roept daarom via Instagram op dat getuigen zich bij hen kunnen melden. Ook kunnen eventuele camerabeelden helpen bij het opsporen van de tweede verdachte. 

Of er spullen uit de woning zijn gestolen is nog niet bekend. 

2 augustus 2024, 06.50 uur

Explosie in portiekwoning Alkmaar

In de nacht van donderdag op vrijdag vond er rond 02.00 uur een explosie plaats bij een portiekwoning aan de Aragonstraat, in de wijk Daalmeer, in Alkmaar. De explosie gebeurde in de brievenbussen naast de woningen. Er is niemand gewond geraakt. Ook was er geen sprake van brand. 

Via X doet de politie eenheid Noord-Holland een oproep aan iedereen om beelden, zoals dashcams en deurbelbeelden, te delen voor verder onderzoek. 

Explosie in portiekwoning Alkmaar - Foto: Inter Visual Studio