Ga naar Content

Haarlemmer die verdacht werd van autobrand in gevangenis overleden

De 41-jarige man uit Haarlem die op 14 juli werd aangehouden op verdenking van brandstichting, is in de gevangenis in Zwolle overleden. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De doodsoorzaak van de Haarlemmer wordt nog onderzocht.

Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

De man werd op 14 juli rond 4.10 uur aangehouden nadat op het parkeerterrein van het Spaarne Gasthuis in Schalkwijk een autobrand werd ontdekt. De wijk wordt al een tijd geteisterd door voertuigbranden, waarbij opzet in het spel is.

De verdachte werd na een paar dagen politiecel overgedragen aan het Openbaar Ministerie. In Zwolle werd hij vastgezet. Justitie doet nog onderzoek naar zijn dood, maar wil verder niets kwijt over de zaak. 

Einde niet in zicht

Na de aanhouding van de 41-jarige Haarlemmer is er geen einde gekomen aan de autobranden in de buurt. Een paar uur na zijn aanhouding stond een ander voertuig in lichterlaaie. Daaruit blijkt dat de man in elk geval niet de enige brandstichter was. 

De laatste paar weken lijkt het rustiger op het gebied van autobranden. De politie blijft wel extra surveilleren, ook loopt het onderzoek naar de eerdere voertuigbranden nog.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]