Ga naar Content

Man (41) aangehouden na autobrand in Haarlem

Op de parkeerplaats aan de Europaweg in Haarlem is vannacht rond 4.10 uur een auto uitgebrand. In de buurt heeft de politie een 41-jarige man uit Haarlem aangehouden. Even later stond er ook een auto in brand aan de Piet Mondriaanstraat.  

"De man werd in de buurt van de brand gezien", vertelt een woordvoerder van de politie. Kort daarna is de man aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting. De brandweer heeft de autobrand geblust, maar de auto is total loss. 

Tekst gaat door onder de foto

Foto: Inter Visual Studio

Even later, rond 5.15 uur, stond ook aan de Piet Mondriaanstraat een auto in brand. De schade zit vooral aan de voorkant van de auto. "Er wordt sporenonderzoek gedaan", laat de woordvoerder van de politie weten. "Ook wordt er vandaag buurtonderzoek gedaan." Er is vermoeden van brandstichting en de politie is op zoek naar getuigen. Er is nog niemand aangehouden. 

Veel autobranden

De afgelopen tijd zijn er veel auto's uitgebrand in Haarlem. Het is nog niet duidelijk of de opgepakte verdachte gelinkt kan worden aan deze autobranden. De recherche gaf eerder aan te onderzoeken of er een verband is tussen de autobranden. De politie houdt in de meeste gevallen rekening met opzet. Dat is soms moeilijk te bewijzen, omdat door de brand en het blussen veel sporen verloren gaan.  

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]