Ga naar Content

Volle tribunes voor geprezen boogschutter te paard op Landbouwshow Opmeer

Voor de 113e keer werd in Hoogwoud de Landbouwshow Opmeer georganiseerd. De jarenlange traditie was altijd voor de agrarische sector, maar is steeds meer een familie-evenement geworden. Dit jaar was er een eregast: tweevoudig Europees kampioen 'Horseback Archery' Siem Budding. De boogschutter te paard kreeg drie weken geleden goud in handen op het kampioenschap in Hongarije. 

Landbouwshow - NH Nieuws

De 20-jarige werd drie weken geleden voor de tweede keer kampioen op het EK Horsback Achery. Siem stond vandaag met een paardenshow op de Landbouwshow in Hoogwoud. Terwijl de pijlen vanaf zijn boog recht in de roos worden geschoten, vertelt hij de tienduizenden bezoekers wat zijn sport inhoudt: "Volle galop op een paard en tegelijk heel accuraat een pijl in de roos schieten."

Naast dressuurshows zijn er veekeuringen van koeien, schapenrassen, geitenrassen, alpaca’s en klein- en pluimvee. Ook lopen bezoekers langs tal van kraampjes met producten van Hollandse bodem.

Het evenement trekt jaarlijks tien- tot twaalfduizend bezoekers, vertelt bestuurslid Co Schipper. "We breiden elk jaar een beetje uit", vertelt hij trots. Een tweede bekende die een eigen paardenshow gaf, was zangeres Samantha Steenwijk. De organisatie wil vaker BN'ers uitnodigen, zodat ze nóg vollere tribunes trekken. 

Stempelkaart Landbouwshow Opmeer - Foto: Landbouwshow Opmeer

Met de opbrengst uit donaties breidt de Landbouwshow elk jaar uit. De inzameling van 672 euro aan donaties van het afgelopen seizoen resulteerde in de toevoeging van een stempelkaart voor de kinderen. Bij zes van de negen behaalde stempels bij de kinderspellen over het terrein wordt er een prijs weggegeven. 

De tweevoudig Europees kampioen hoopt dat zijn bezoek aan het agrarische evenement zorgt voor kriebels bij toekomstige deelnemers van de Horsback Archery. "Ik wil heel graag dat mensen gewoon weten dat deze sport bestaat", vertelt Siem. "Als het kan, ben ik er volgend jaar weer bij."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]