Ga naar Content

Brug Ouderkerk nog steeds geteisterd door storingen

Er lijkt geen eind te komen aan de problemen met de Brug Ouderkerk over de Amstel. Vanmorgen kon de brug weer enige tijd niet worden geopend, omdat de seinen van de slagbomen niet naar behoren werkten. Het probleem is inmiddels opgelost. 

Brug Ouderkerk aan de Amstel - Foto: Provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland laat weten dat de seinen bleven knipperen. Verkeer dat over de brug rijdt, wordt met die seinen geattendeerd op het feit dat de brug open gaat. Dat probleem deed zich een week geleden ook al voor.

De brug werd uit voorzorg niet bediend tot het probleem was opgelost. Dat betekent dat schepen die hoger zijn dan 2.90 meter er niet langs konden en een andere route moesten kiezen. Het wegverkeer kon gewoon over de brug rijden. Vanwege de knipperende seinen zijn wel verkeersregelaars ingezet. 

Softwarestoring vorige week probleem

"Vorige week bleek een softwarestoring het probleem te zijn", vertelt woordvoerder van de provincie Selina Douma. "Er zijn toen aanpassingen gedaan en er is proefgedraaid. Toen deed 'ie het weer. Wat dit keer het probleem was, wordt nog onderzocht."

Sinds de vernieuwde Brug Ouderkerk vorig jaar juli in gebruik is genomen, volgen de storingen elkaar op. Door een mankement ging de brug meerdere malen niet meer dicht en werd uiteindelijk afgesloten voor al het verkeer

Problemen volgen elkaar op

Door een inschattingsfout bleek het draaimechanisme van de noordelijke brug stuk te zijn. Na een maandenlange reparatie ging de brug in maart weer open voor wegverkeer. In de maanden daarna zorgde de warmte voor storingen. De oplossing - koelen met water - veroorzaakte een nieuw probleem: de kelder van de brug, waar ook veel elektra zit, liep onder water

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]