Ga naar Content
Een close-up van de achterkant van een politieagent die een uniform draagt met de tekst 'Politie' erop en die naast een rood hulpverleningsvoertuig staat. Op de schouderpatch van de officier staat een fakkelsymbool.
Noord-Holland

112-blog | Vliegtuig vanaf Schiphol keert terug vanwege agressief duo, motorrijder overleden na aanrijding met bus

8 augustus 2024, 11.55 uur · Aangepast 8 augustus 2024, 21.57 uur
Door: NH · Foto: AT5

Welkom in het NH Nieuwsblog van 8 augustus. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie. 

8 augustus 2024, 20.23 uur

Vliegtuig maakt rechtsomkeert vanwege agressieve passagiers

Twee passagiers van een Transavia-vliegtuig dat vanaf Schiphol onderweg was naar Marrakech hebben zich misdragen, waarna het toestel terugkeerde naar Amsterdam. Daar zijn ze van boord gehaald. Het gaat om twee Nederlanders die de aanwijzingen van personeel niet opvolgden en verbaal agressief waren. 

Waarom het duo agressief was, is niet duidelijk. Een getuige aan boord stelde dat er onenigheid was over de zitplaatsen. Het toestel maakte boven België rechtsomkeert en is inmiddels, zonder het agressieve duo, weer vertrokken. Het tweetal is niet aangehouden, wel gaat Transavia aangifte doen. Dat laat een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee weten.

8 augustus 2024, 18.21 uur

Motorrijder overleden na aanrijding

Een motorrijder is overleden na een aanrijding met een GVB-bus in Amsterdam. Het ongeluk gebeurde op de Veelaan in Amsterdam-Oost.

8 augustus 2024, 17.49 uur

Aantal straten in Volendam zonder water

Een aantal straten in Volendam zitten zonder water. Er is een waterleiding geknapt en een sinkhole ontstaan. Of de sinkhole is ontstaan door een geknapte waterleiding, of de waterleiding geknapt door de sinkhole, is niet bekend. De overlast zal nog uren duren.

Sinkhole Volendam - Foto: Inter Visual Studio

8 augustus 2024, 16.59 uur

Brand in woning Amsterdam

In een woning aan de IJburglaan op IJburg is vanmiddag brand uitgebroken. De brandweer wist het vuur snel te blussen. 

8 augustus 2024, 16.44 uur

Overleden man aangetroffen in Purmerend

In een woning aan de Citerstraat in Purmerend is vannacht een overleden man aangetroffen. Het gaat om een 68-jarige man dezelfde plaats. De politie doet nu onderzoek. In de omgeving is diezelfde nacht een 55-jarige man aangehouden. Zijn betrokkenheid wordt onderzocht.

8 augustus 2024, 15.52 uur

Wielrenner gewond door openslaande autodeur

Een wielrenner is in Zwanenburg gewond geraakt doordat een automobilist niet goed keek toen ze haar autodeur opendeed. De fietser knalde tegen de deur aan en viel. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Ongeluk Zwanenburgerdijk - Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

8 augustus 2024, 14.23 uur

Ook sonar ingezet bij zoekacties naar vermiste man in Bergens duingebied

De zoekactie naar de vermiste 58-jarige man heeft na een week nog geen resultaat opgeleverd. "Maar alle middelen die we tot onze beschikking hebben worden ingezet om hem te vinden", laat de politie weten. Zo is er dit weekend ook met sonar gezocht in de wateren in het duingebied tussen Bergen en Egmond.

8 augustus 2024, 14.14 uur

Paraglider valt op strand Noorderbad in Wijk aan Zee

Een paraglider is donderdagmiddag rond 13.15 uur ten val gekomen op strand Noorderblad in Wijk aan Zee. De ambulance kwam met spoed ter plaatse en meerdere mensen van de reddingsbrigade schoten te hulp. Hoe het nu met de paraglider gaat is nog niet duidelijk. 

Foto: Inter Visual Studio