Ga naar Content

Historische gouden plak hockeysters na shoot-outs tegen China

De Nederlandse hockeysters hebben hun olympische titel met veel moeite geprolongeerd. De regerend kampioen won na shoot-outs van China, dat onder leiding staat van bondscoach Alyson Annan, de oud-coach van Oranje. Na de reguliere speeltijd was het 1-1. Door het goud voor de hockeysters zijn de Spelen van Parijs de succesvolste ooit voor Nederland (dertien gouden plakken). 

Groot feest bij de hockeysters na de shoot-outs - Foto: Pro Shots

China kwam al in de zesde minuut op voorsprong via Chen Yi. De gelijkmaker liet tot de 51e minuut op zich wachten. Het bleef daardoor ontzettend spannend, ondanks de kansenregen van Nederland. De Amsterdamse Yibbi Jansen zorgde voor loon naar werken uit een strafcorner (1-1). Het betekende al haar negende doelpunt van het toernooi. Direct na de speeltijd van een uur moesten shoot-outs de beslissing brengen.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vijf speelsters moesten een voor een op de keeper van de tegenstandster af. Waar Pien Sanders en Maria Verschoor uit Amsterdam de eerste en tweede shoot-out benutten, gingen de eerste twee van de Chinese speelsters er niet in. Na een misser van Freeke Moes bracht China de stand terug tot 2-1. Na de 3-1 van Marijn Veen zorgde Veenendaal met een redding voor het goud.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52