Ga naar Content

Droomstart voor Telstar met debuterende Correia: "Belooft een mooie toekomst"

Een beter begin van het seizoen had Telstar niet kunnen wensen. Op bezoek in Arnhem bij Vitesse pakken de Velsenaren de volle buit: 2-3. De drie punten betekenen ook een fantastische start voor de debuterende hoofdtrainer Anthony Correia. "Enorm trots op die jongens."

Anthony Correia debuteert als trainer met winst - NH Nieuws

"Kippenvel had ik niet, wel gezonde spanning. Die spanning hebben we omgezet in een hele goede energie", vertelt Correia na afloop in de catacomben van de Gelredome. "De kop is eraf. Het stukje veerkracht wat de jongens op het einde hebben getoond, dat belooft een mooie toekomst."

Man of the match?

Danny Bakker was met twee doelpunten goud waard voor Telstar. De middenvelder, die niet bekend staat als een doelpuntenmaker, genoot van de ambiance en de heerlijke grasmat. "Normaal gras dat ademt voetbal. In zulke stadions spelen, daar doe je het uiteindelijk voor. Met alle respect, maar kunstgras hoort niet in het betaalde voetbal. Het was daarom heerlijk om op deze mat te spelen en twee keer te scoren", aldus Bakker. 

"Ik had geen betere start van het seizoen voor mijzelf en het team kunnen wensen"

Telstar-speler Danny Bakker

"Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben", gaat Bakker verder. "Ik heb nog niet in het betaalde voetbal twee keer gescoord. Het is sowieso lang geleden dat ik twee keer in een wedstrijd scoorde. Ik had geen betere start van het seizoen voor mijzelf en het team kunnen wensen." 

Bekijk hieronder de reactie van Telstar-speler Danny Bakker.

Danny Bakker scoort twee keer voor winnend Telstar - NH Nieuws

De wedstrijd in de sfeervolle Gelredome begon wat aftastend. Weinig mogelijkheden in het eerste half uur, maar vlak daarna kopte Danny Bakker een hoekschop binnen. De 0-1 was ook de ruststand, maar halverwege de tweede helft geeft de ploeg van Anthony Correia het ineens helemaal weg. Binnen drie minuten komt Vitesse op een 2-1 voorsprong. 

Telstar recht de rug vervolgens en weer was het Danny Bakker met zijn hoofd die het vijandelijk doel weet te vinden, 2-2. Uiteindelijk is het vlak voor tijd Zakaria Eddahchouri met de 2-3. De spits bezorgt zijn ploeg na een geweldige actie de volle buit.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52