Ga naar Content

Zandvoort stroomt vol: minder parkeerplekken beschikbaar door F1

De stranden bij Zandvoort liggen vol zonaanbidders en het is nog altijd druk op de wegen richting het kustdorp. Omdat er vanwege de opbouw van de Dutch Grand Prix veel minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn, roept de gemeente op om op de fiets of het openbaar vervoer naar Zandvoort te komen.

Volle stranden bij Zandvoort - Foto: NH Media / Fred Segaar

In Zandvoort is het Racefestival in volle gang, in aanloop naar het Formule 1-weekend van 23 tot en met 25 augustus. Omdat er al veel grote vrachtwagens zijn gearriveerd voor de opbouw van de Dutch Grand Prix, zijn er in Zandvoort veel minder openbare parkeerplaatsen beschikbaar.

Warmste dag van het jaar

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de parkeerplaatsen op Circuit Zandvoort en de extra parkeerplaatsen bij Gebroeders Paap aan de andere kant van het dorp al in gebruik zijn voor de opbouw van de F1. De raceteams arriveren in de loop van komende week. Ook het overloopterrein van P-Zuid is niet meer beschikbaar, omdat de grond verontreinigd is. 

Ondanks de oproep van de gemeente om de auto te mijden, stonden er rond het middaguur nog behoorlijk lange files op de N200 van Haarlem richting Zandvoort en op de N201 van Hoofddorp naar het kustdorp. Overigens gaven veel mensen wel gehoor aan de oproep: op de boulevards staan lange rijen geparkeerde fietsen. 

Tekst loopt door onder de foto.

Veel geparkeerde fietsen op de boulevard in Zandvoort - Foto: NH Media / Fred Segaar

Wie met de elektrische fiets naar het strand gaat, doet er overigens goed aan om de fiets in de schaduw te parkeren of de accu eruit te halen. Een accu kan in de volle zon sneller slijten, zegt de ANWB.

Het is deze maandag de warmste dag van het jaar tot nu toe. Door een zuidelijke stroming loopt het kwik op tot tropische waarden: dertig graden of meer. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]