Ga naar Content

Viertal dat horlogebedrijf overviel spoorloos, klopjacht nog gaande

Het viertal dat vanochtend een bedrijf gespecialiseerd in luxe horloges in Opmeer heeft overvallen, is nog steeds spoorloos. Na de overval lieten ze een medewerker gewond achter en staken ze de vluchtauto in de brand. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

Foto: Foto's: Inter Visual Studio

Iets voor tien uur vanochtend stormden drie gewapende mannen met bivakmutsen een bedrijfspand op het industrieterrein in Opmeer binnen. Daarna dringen ze bij een bedrijf dat handelt in luxe horloges naar binnen. Met bedreigingen en geweld lukt het zo om met buit het pand te verlaten. Wat ze precies hebben buitgemaakt, kan de politie nog niet delen, maar ze hebben het over 'persoonlijke goederen'. Binnen enkele minuten staan de overvallers buiten en laten ze een medewerker met een bloedende hoofdwond achter.

Vluchtauto

Buiten wacht een vierde verdachte in een grijze Volkswagen Golf met gestolen kentekenplaten. Het drietal stapt in en ze scheuren ervandoor. Op de Broerdijk in Midwoud, zo'n tien kilometer verderop, zette ze de grijze Volkswagen Golf in de brand en stappen in een witte Volkswagen Golf met panoramadak en opvallend grote, zwarte/zilveren velgen met donkergetinte achterruiten Van deze auto ontbreekt nog elk spoor.

Het slachtoffer werd na de overval opgevangen bij een naastgelegen bedrijf en hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis. 

De politie is hard op zoek naar getuigen. Het horlogebedrijf laat op sociale media weten de aankomende dagen gesloten te zijn. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.