Ga naar Content

Knotsgekke F1-actie: Paul ruimt als rennende coureur afval op in alle Zandvoortse straten

Met een helm op en in een echt autocoureurspak rent hij met zijn grijper door de straten van Zandvoort. Tot de start van de Dutch Grand Prix. Haarlemmer Paul Waye doet al jarenlang aan plogging, oftewel hardlopend afval opruimen, om de wereld een beetje mooier achter te laten. In de hoop dat anderen hem volgen. 

Paul als 'schoonmaakcoureur' door de straten van Zandvoort - NH Nieuws

De Haarlemmer is wel te porren voor een beetje gekkigheid. Hij rent regelmatig in een bananenpak en begin dit jaar deed hij nog mee aan de halve marathon van Egmond in een jurk, helemaal gemaakt van weggegooide blikjes. Hij maakte er een poster van, geïnspireerd op de Amerikaanse zangeres Taylor Swift. 

Lees verder na de afbeelding.

Paul Waye - Foto: Paul Waye

Inmiddels hebben heel wat Zandvoorters de 'schoonmaakcoureur' door hun straat zien rennen. "Afgelopen maandag waren de mensen een beetje chagrijnig, omdat ze lang in de file hadden gestaan. Maar nu zeggen ze allemaal 'goedemorgen' en maken we gezellig een praatje. Dan kan ik ze ook even uitleggen wat ik aan het doen ben."

Hij krijgt regelmatig opmerkingen vanaf de stoep. "De grappigste was dat mensen zich afvroegen of ik mijn motor soms kwijt was", lacht hij. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]