Ga naar Content

Eén dag cel en taakstraf voor seksdate met minderjarige in Hoofddorp

Verdachte Nino K. moet één dag de cel in voor een seksdate met een minderjarige in Hoofddorp. Dat bepaalde de rechter in Haarlem eerder vandaag. Bijna drie jaar geleden ontmoette de inmiddels 30-jarige K. twee 14-jarige meisjes in een huurwoning. De rechter vindt dat alleen ontucht met één van de meisjes kan worden bewezen. Naast de dag cel kreeg K. ook 180 uur taakstraf opgelegd. 

De uitspraak vond plaats bij de rechtbank in Haarlem - Foto: ANP

Na uitgebreid Snapchat-contact met één van de meisjes sprak de in Bosnië geboren K. op 18 december 2021 af in een door hem gehuurde woning in Hoofddorp. De tweede tiener zou volgens hem onaangekondigd mee zijn gegaan. In die woning hadden K. en de eerste tiener seks, erkende ook K. zelf bij de zitting van twee weken geleden. Zij spraken later die maand nog een keer af.

Belangrijkste vraag in de zaak was of de verdachte ook seksuele handelingen verrichte bij het tweede meisje. Zij had voor de ontmoeting in Hoofddorp geen contact gehad met K., en heeft ook nooit een politieverklaring afgelegd. Er werd wel namens haar aangifte gedaan door een naaste, waarin K. werd beschuldigd ook met haar het bed te hebben gedeeld.

Lees ook

De rechter kwam vanochtend tot de conclusie dat voor dat tweede vergrijp te weinig bewijs is. K. ontkent seks te hebben gehad met de tweede tiener, en verklaringen van verschillende mensen over wat er in de woning is gebeurd komen niet met elkaar overeen. Ook het verhaal dat het tweede meisje onder druk van een belastende video nog een keer met hem zou hebben afgesproken, kan volgens de rechtbank niet worden bewezen. 

Dat de twee tieners minderjarig waren zou K. niet hebben geweten. Door hun 'goede Engels, duidelijke communicatie en verdere voorkomen' zou hij ervan zijn uitgegaan dat ze meerderjarig waren. Bij de eerdere zitting betuigde K. spijt, en zei hij in te zien dat wat hij had gedaan strafbaar is.

Eén dag cel

Uiteindelijk is K. alleen voor de ontucht met het eerste meisje door de rechter veroordeeld. Ook gaat de rechter niet mee in de strafeis van de Officier van Justitie, die anderhalf jaar cel verlangde. De spijtbetuiging van K. en de lage kans op herhaling zorgt ervoor dat de straf zich beperkt tot een dag gevangenisstraf, met daar bovenop 180 uur taakstraf. Ook had hij nog geen strafblad, wat de rechter heeft meegewogen.

Ook een door de slachtoffers geëiste schadevergoeding voor materiële en immateriële schade werd door de rechter aan de kant geschoven. Of K. of de Officier van Justitie in beroep gaan is dinsdagmiddag nog niet bekend.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]