Ga naar Content

Nieuw leven voor puppy's uit asiel Zandvoort: ''We nemen met een gerust hart afscheid''

Een dag vol emoties voor het personeel van Dierentehuis Kennemerland in Zandvoort. Een deel van de 120 chihuahua's die twee weken geleden sterk vermagerd en volkomen verwaarloosd werden binnen gebracht, gaat weer een beter leven tegemoet.

Puppy's - NH Nieuws

De puppy's zijn afkomstig uit een rijtjeshuis in Culemborg, waar ze werden verwaarloosd en uiteindelijk op last van de rechter bij de eigenaar zijn weggehaald. En dat is maar goed ook. Als ze er langer waren gebleven hadden ze het niet overleefd. Dankzij de goede zorgen en liefde van de medewerkers van het asiel gaat het nu veel beter met de hondjes. Christel Hendriks van het dierenasiel: "Ze zijn er een stuk beter aan toe dan twee weken geleden. We nemen met een gerust hart afscheid."

Nog nooit buiten geweest

Collega's uit het hele land rijden af en aan om de chihuahua's onder te brengen bij andere dierenasiels om zo de druk op de capaciteit te spreiden. Er blijven er zo'n zestig achter in Zandvoort. Daar zoeken Christel en haar collega's goede 'baasjes' voor. Christel waarschuwt: ''Mensen moeten zich wel realiseren waar ze aan beginnen. Het gaat om honden die nog nooit buiten zijn geweest en angstig zijn. Dus we zoeken mensen met tijd, geduld en vooral ervaring met kleine hondjes.''  

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]