Ga naar Content

Espresso en keelsnoepjes slepen Tygo door negen dagen non-stop radio maken

Het koffiezetapparaat draait overuren bij radio-dj Tygo Gauw-Rozeboom (21) uit Den Helder. Sinds dinsdagochtend maakt hij in de radiostudio van Regio Noordkop negen dagen lang bijna non-stop radio, om het huidige wereldrecord te verbreken. En dat is een flinke uitdaging, want de radio-dj heeft slechts een paar rustmomenten per dag. 

Tygo probeert het wereldrecord radio maken te verbreken - NH Nieuws

Er hangt een grote tv in de radiostudio van Regio Noordkop die per uur, minuut en seconde aangeeft hoelang Tygo Gauw-Rozeboom (21) al bezig is met zijn poging om het huidige radiorecord te verbreken. Aan het einde van de rit, woensdagavond, moet de teller op 216 minuten staan. Inmiddels is Tygo drie dagen bezig en tot nu toe lukt het hem nog aardig om wakker te blijven. 

"Het enige waar ik echt moeite mee heb zijn die vroege ochtenduren, tussen 6 en 9. Vanaf tien uur ben ik weer helemaal oké", vertelt de radio-dj achter zijn mengpaneel. Per dag krijgt Tygo drie momenten van 15 minuten om een powernap te nemen en na elke 48 uur radio maken slaapt hij drie uur. 

Tattoo

De negen dagen durende show bevat natuurlijk veel muziek, bijzondere gasten en ook gekke uitdagingen. "Gister kwam er ineens een goochelaar binnen, omdat ik binnen negen dagen moet leren goochelen. Dat is weer een verrassing en houdt het spannend. En er wordt ook een tattoo op mijn arm gezet. Ik weet nog niet wat, maar dat wordt bepaald door mijn Instagramvolgers."

Tekst gaat door onder de foto

Tygo wil 216 uur bijna non-stop radio maken - Foto: NH Media / Kelly Blok

Alles wordt uit de kast gehaald om de show al die dagen te kunnen vullen. En dat zorgt ook voor afleiding bij Tygo, die wel al wat kringen onder zijn ogen begint te krijgen en af en toe wat scherpte verliest. Ook werkt zijn keel niet altijd mee. "Het doet wel pijn. Met kuchen doet het pijn, slikken doet pijn. Praten net iets minder. Ik hoop dat het goedkomt. Ik slik veel keelpastilles", vertelt Tygo.

Maar niks weerhoudt hem om op te geven: "Ik weet eigenlijk 1000 procent zeker dat ik dit ga halen, dus geen twijfel."

De uitzending van Tygo is dag en nacht live te volgen via een livestream op www.regionoordkop.nl. Daarnaast is de uitzending live te beluisteren op radiofrequentie 105.6 Mhz en digitaal via providers als Ziggo en KPN. Meekijken kan ook, live in de studio of via de camera’s die te zien zijn via de website en Regio Noordkop TV.

Lees ook