Ga naar Content

Live NH Sport: tweede speelronde met winnaars Telstar en Jong AZ

Het is pas de tweede speelronde vanavond en toch staat er al veel op het spel voor de Noord-Hollandse ploegen. Telstar en Jong AZ schoten afgelopen week uit de startblokken en kunnen die winstpartijen vanavond een mooi vervolg geven. Koploper Jong AZ speelt uit tegen FC Den Bosch, terwijl Telstar voor eigen publiek aantreedt tegen FC Eindhoven. 

Zakaria Eddahchouri viert zijn goal tegen Vitesse - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Telstar versloeg in een goedgevulde Gelredome Vitesse met 3-2 en beleefde zodoende een droomstart. Reden voor trainer Anthony Correia vast te houden aan het elftal waarmee hij in Arnhem succesvol was. 

Tekst gaat verder onder het artikel.

Lees ook

Tegenstander FC Eindhoven wist de eerste competitiewedstrijd eveneens in winst om te zetten. Het Brabants onderonsje met FC Den Bosch eindigde in een 2-0 zege. De aftrap in Velsen-Zuid is om 20.00 uur. Edward Dekker doet verslag. 

Koploper Jong AZ

Met Jong AZ hebben we de koploper in de eerste divisie in huis. Al kreeg de Alkmaarse club afgelopen maandag veel kritiek na de fraaie 6-1 overwinning op Roda JC. Trainer Leeroy Echteld startte met een flink aantal spelers die ook in het eerste elftal hun minuten maken. Onder hen Ruben van Bommel, Lequincio Zeefuik, Jayden Addai en keeper Rome Owusu-Oduro.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jong AZ viert de 4-0 van Ruben van Bommel tegen Roda JC - Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

Volgens veel mensen competitievervalsing, aangezien deze spelers bij wedstrijden op de vrijdagavond van Jong AZ niet worden ingezet, omdat ze dan gespaard worden voor AZ 1. Erik-Jan Brinkman weet wie er vanavond gaan spelen voor de Alkmaarse beloftenploeg in stadion De Vliert tegen FC Den Bosch.

Je kunt FC Den Bosch - Jong AZ en Telstar - FC Eindhoven óók volgen via het liveblog in onze app of op nhsport.nl.

Start tweede divisie

Verder in NH Sport aandacht voor Ajax, AZ en de start van de tweede divisie met promovendus RKAV Volendam. Trainer Berry Smit kijkt reikhalzend uit naar de openingswedstrijd van morgenmiddag tegen kampioen Spakenburg.

Dit en heel veel meer hoor je vanavond vanaf 19.00 uur in NH Sport. Presentatie: Robbert van den Heuvel.

Zondag aanstaande is NH Sport er al vanaf 16.30 uur. Je kunt dan de wedstrijden NAC Breda - Ajax en FC Volendam - FC Emmen rechtstreeks volgen op NH Radio. Uiteraard kun je de wedstrijden ook volgen via ons liveblog!

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52